Morgenrapport Mandag

Nikkei -0.24%  Shanghai -0.98%  S&P500 +0.21%  DAX futures -0.10%


Sentiment: Ny uke!

Desember og årets avslutning nærmer seg med stormskritt. Pengene som ikke er tjent til nå, kommer ikke på denne siden av nyttår. Det er vanskelig å se noen meningsfull oppside de neste ukene, da fokuset går over på julegaveshopping og julebord. Fondsforvalterne ser frem over, og tenker best mulig utgangspunkt i januar. Det er dog min teori, så får vi se om det blir en helbom.

Det blir ekstra vanskelig å komme med spådommer for 2018 i år, da det er noen viktige valg som må tas. Nedskaleringen av stimuliprogram vil kunne skape et vakuum og potensiel nedside, samtidig som de riktige selskapene tjener mer penger enn noen gang. Oljeprisen kan “make or break” samtidig som Aramco skal suge til seg penger fra investormassen. Kina går mot stuper, der gjeldsproblemene kommer for dagens lys igjen, spesielt nå som Xi har blitt valg til en ny 5-årsperiode. Skal han rydde opp, lønner det seg å gjøre det tidlig i perioden.

-/ DET ER OVER 350 dager siden Dow Jones indeksen falt mer enn 3%. I følge Roger Kristiansen har strikken nå blitt strukket så langt at smellen kan bli enda sterkere. Han har laget et lærerik oversikt over bearmarkedene fra 1929 til 2007. Her ser han på utviklingstrekk og relaterer det til dagens situasjone. Mandagens lesetips!

-/ I DAG kan Bitcoin gå over $10.000. Samtidig krangler nye og gamle økonomer om epler og pærer. De gamle fokuserer på hvor ineffektivt BTC er da mining tar mye strøm, og kostnadene for å trade på børsene er høye. De mener dette aldri blir en attraktiv betalingsenhet. Akkurat som den første “sikre” kryptovalutaen skal brukes til å kjøpe kaffe på Narvesen!? De fokuserer på valutadelen mer enn kryptodelen. Bitcoin har blitt et holdingredskap, det sikreste og mest desentraliserte av alle kryptovalutaene. Den fungerer som en proxy og en inngang/utgangsbillett for strømmen av ICO’er og andre kryptotjenester. Den trenger ikke å bli et betalingsmiddel for å fortsette å stige, da hele strukturen er basert på knapphet. Øker volumet og etterspørselen, stiger prisen. Se volumet nederst i høyre hjørnet på dette chartet:

Den 10 Desember lister Chicago Mercantile Exchange en egen Bitcoinfuture kontrakt, og åpner dermed opp produktet for institusjonelle investorer i USA.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer