Morgenrapport Mandag

Nikkei +0.30%  Shanghai +1.00%  S&P500 -0.11%  DAX futures +0.15%


Sentiment: Rekordnoteringer!

Da går vi inn i måneden som brakte oss salgsklimaks i 1929, krakket i 1987 og laveste punktet under finanskrisen 2008. Selveste oktober, til tross for mytene og referansene, er det faktisk ikke en statistisk dårlig måned i aksjemarkedet. Trekker man det et hakk lengre, er det faktisk begynnelsen på en god rallyperiode. På grafen under ser dere utfallet på oktober de siste 100 årene. Det er mer blått enn rødt. 

Det er september som historisk sett er den svakeste måneden, oktober er litt bedre og november / desember er knallsterke!

En undersøkelse viser at kun 6% av alle anbefalingene fra analysekorpset i USA er salgsanbefalinger. 49% er kjøpsanbefalinger og 45% er nøytrale. Det viser hvor lite tette skottene er mellom avdelingene, i den grad at salgsanbefalinger IKKE gir mer business til investeringsbanken. (det er vel akkurat dette EU prøver å rydde opp i med MifID II). Det hadde vært interessant å se statistikk for dette i Norge, hvis noen har slike tall liggende kan dere gjerne sende inn. Fremtiden ligger dog ikke i en menneskelig analytiker som skal gjøre seg kul ovenfor kjernesegmentet sitt, men i datagenererte analyser. Wells Fargo sin robotanalytiker analyserte Google og Facebook forrige uke, og gave begge en salgsanbefaling… 

-/ FREDAG KVELD lanserte BORR Drilling en emisjon på $650 millioner, der Schlumberger og Tor Olav Trøim hadde garantert for litt over 10%. Emisjonen var en suksess og selskapet hentet pengene på 32 kroner per aksje og skal nå kjøpe 9 jack-up rigger. Siden i sommer har jeg skrevet om et mulig bullcase i oljeservice. Det har gått to år med lave investeringer i sektoren, som enten gir høyere oljepris på sikt, hvis de ikke gir gass nå, og hvis de øker investeringene i det korte bildet kommer oilserviceaksjene til å fortsette å stige. Tor Olav Trøim mener han fortsatt får kjøpt underprisede rigger, og BORR er godt finansiert.

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer