Morgenrapport Mandag

Rolig sesjon i Asia der Shanghai faller og Nikkei stiger. Jeg ser ingen store fall i råvarer, og forventer heller ikke en kraftig bevegelse på Oslo Børs fra start. Trenden er opp, men det er synd at den sterkeste trenden er fallende volum. Fravær av triggere passifiserer investorene.

-/ DET ER IKKE bare Oslo Børs som sliter. Volumet på New York Stock Exchange har ikke vært lavere siden 1998. Der forklares fallet med økt konkurranse fra andre børser, og algoritmehandel. Jeg tror interessen er laber hos privatpersoner fordi mange er bearish, og det kan love godt for videre oppgang ettersom høyere kurser kan tiltrekke seg nye penger. Grådighet er et kraftfult innstinkt, og det kommer til et punkt der man ikke klare å sitte stille å se markedet gå, men vi er ikke der helt enda…

-/ KONGSBERG GRUPPEN la frem tall forrige uke, og de viste en økning i renterkostnadene. Det var en analytiker som ventet nedgraderinger på grunn av svekket inntjening, men da vet jeg ikke om han fikk med seg superkontrakten med det amerikanske forsvaret på 5.7 mrd. Kr. Bull!

-/ TIL TROSS for fallende UREA priser inn mot en sesongmessig svak periode, har Yara holdt seg sterk. Dere må for guds skyld ikke shorte aksjen, men jeg ser ingen stor grunn til å være long der så lenge UREA prisene tikker ned.

-/ DNB mener det er nesten 50% oppside i kursen til Ocean Rig. De har nettopp skrevet en LOI (letter of intent) for 3 rigger på 3 års kontrakter. Snitt dagrate er på 670k (forrige så vidt over 600k?). Dette er ikke bare bull for selskapet, men også andre riggeiere som SDRL.

-/ SAMME MEGLERHUS ventet EBITDA i Songa til å bli $46.5 mill, men selskapet leverte $59 mill. Det var en hyggelig overraskelse, og hvis forventingene var like lave hos andre, kan aksje sprette i dag.

-/ LORD ROTHSCHILD har økt EURO shorten sin med 130 mill pund i første halvår 2012. Til tross for at dette har vært en “overcrowded trade” har EUROEN falt –5% i perioden.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer