Morgenrapport Fredag

Sidelengs dag i Asia, uten de store bevegelsene. Det er normalt før viktige makrotall, og kl 14.30 kommer non-farm payrolls. Oljeprisen falt til laveste nivå siden mai 2013, men det har ikke slått ut på aksjene på Oslo Børs enda. Skulle råvaren gjøre ett legg til ned på $3-5, er det vel kanskje greit å holde seg unna sektoren. De amerikanske oljeaksjene falt sammen med oljeprisen i går, men steg igjen etter at råvarebørsene stengte.

I dag kommer de viktige jobbtallene for desember. Snittet av analysene sier rett i underkant av 200.000 nye arbeidsplasser, men analytikeren i Deutsche Bank ligger på 250.000. Kommer tallet inn godt over 200k, kan spekulasjoner rundt tidlig renteheving fra FED øke. Vi ser allerede en bevegelse i obligasjonsmarkedet, der aktørene selger korte papirer, noe som får renten til å stige. Nordea går stikk motsatt vei, og tror at forventningene er for høye, og at man skal kjøpe obligasjoner før jobbtallene (vedde på at renten faller igjen).

Varekjeden SEARS faller -15%  etter svært svake detaljhandel tall. Hvis dette er toneangivende for andre kjeder, kan vi gå en spennende tid i møte. Personlig tror jeg at skiftet over til onlinehandel skjer raskere i USA, der det koster minimalt å få levert varer på døren dagen etterpå. Hvorfor stresse rundt på et stort varemagasin for å gjøre innkjøp når det er billigere å få det levert på døren. (onlinerabatt)

 

-/ ALCOA STARTET resultatsesongen i går, og tallene skuffet fordi de tok kraftige goodwillnedskrivninger. Aksjen falt -4.4%, men det er ikke gitt at NHY kommer under stort press, ettersom avskrivningene var en one-off og selskapsrelatert.

-/ PÅ KVARTALSPRESENTASJONEN den 5. Februar får vi vite mer om Marine Harvest sine børsnoteringsplaner på Wall Street. Ilaks har en fin artikkel i dag, om hvordan multiplene er høyere i USA enn i Norge, og skulle MHG handle på snittet for matprodusentene snakker vi PE 12 og nærmere 10 kroner i aksjekurs, enn dagens PE 9 og 7 kroner i kurs.

-/ TØRRBULKAKSJENE falt -5% i snitt på Wall Street i går, og jeg er imponert over styrken i Golden Ocean. Capesize indeksen har falt fra $40.000 dagen til $24.000 på to uker, og snart begynner forward prisene å nærme seg spoten. Vi skal være på vakt for et skifte opp. Det er nok ikke nært forestående, men mye kan skje i løpet av neste uke.

-/ OFTE LIGGER aksjer i tradingintervaller, der man har en bunn og et tak og sidelengs bevegelse over en periode. Hennes & Mauritz i Sverige, har nettopp brutt opp av et tre års langt tradingintervall og setter nye høyder. Det er verdt å se på.

 

While money can’t buy happiness, it certainly lets you choose your own form of misery. (Groucho Marx, 1890-1977)

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.01.2014 09:38

Tørrbulk ser ut til å “stampe” i motvind for tiden, mens oljefrakt går så det suser, ref. Frontline. Aksjen er lite kommentert, men det må jo være en god grunn til 30% stigning på 1 uke?