Morgenrapport Fredag


Nikkei+0.35% Shanghai-0.32%S&P500+0.67% DAX futures+0.30%

De toneangivende amerikanske aksjeindeksene handler nå i all-time high. Borte er frykten for eskalering av konfliktene i midtøsten, og nå kjøper investorene aksjer med begge hender på historisk høye nivåer. Det er et sterkt tegn på at vi har mer oppside i vente. De siste 11 årene har vist oss at styrke betyr mer styrke, og man bør være forsiktig med å gå kontrær på slike bevegelser. 

På grafen ovenfor ser dere utviklingen av Apple aksjen målt mot hele energisektoren i S&P500 indeksen. Apple er nå verdt mer enn samtlige noterte olje og energiselskap i verdens mest annerkjente måleindeks. Hva skal vi leve av etter oljen? Mobildeksler kanskje.

På de siste fire ukene, siden julebordsesongen, har Tesla steget fra $350 til $480 i et voldsomt rally. Jeg har en mistanke om at det er den store shortinteressen og negative miljøer som driver denne høyere da de til stadighet må dekke seg inn. De fundamentale argumentene jeg leser er at Tesla leverer som ventet, utvider produksjon til Kina, innoverer nye modeller og vinner markedsføringspillet som nå har oppstått med ESG aksjer og grønn økonomi. Da får man en høy multippel.

Norwegian handler opp mot høyeste nivå de siste seks måneder. Her kom det plutselig flere gode nyheter. Oljeprisen falt tilbake på de-eskalering i midtøsten, selskapet venter et stort pengebeløp fra Boeing på MAX tilbakebetalinger og flybransjen pustetlettet ut da det “mest sannsynlig var en rakett” som kræsjet Boeing flyet i Tehran og ikke tekniske feil.

Hva har Nike, Bayern München, Microsoft og Axie Infinity til felles? De har alle introdusert samlertokens/non-fungiblefor å øke kundelojalitet og skape nye økosystemer for produktene sine. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer