Morgenrapport Fredag

Nikkei-0.18% Shanghai+1.65%S&P500-0.35% DAX futures+0.05%

Brasil dukker opp som en joker i oljemarkedet etter at de økte produksjonen med 400.000 fat om dagen rett før jul. Dette er ikke slutten, men starten på en liberalisering av oljenæringen i landet og mer oljeproduksjon utenfor OPEC landene.

I dag skal Trump møte en handelsdelegasjon fra Kina. Er det begynnelsen på slutten? Shanghai indeksen steg +1.65% i natt, og jeg forventer en god utvikling frem til vi får feedback fra møtet. Det kan komme i form av en Tweet fra presidenten som enten sier at de har kommet i mål eller skal innføre nye tariffer. Klekkelig binært på en fredag!

-/ SWEDBANK HAR falt 25% den siste uken på nyheten om at de har blitt dratt inn i hvitvaskingskandalen i Baltikum og Estland. Forskjellen mellom Danske Bank skandalen og Swedbank, er at medarbeidere i Danske Bank fikk betalt av mafiaen for å godkjenne transaksjoner. I Swedbank ser det ut til å være svikt i rutiner, men ingen korrupsjon. Formålet mitt er ikke å renvaske noen, men jeg har en ide om sluttspillet. De kommer til å få en bot, slik at myndighetene viser handlingskraft, men boten er ikke så stor at den velter banken. Dette er vel derfor ledelsen hamstrer aksjer på disse nivåene->Swedbank på 165 svenske kroner.

To tips på ukens siste dag:

– / JEG LESTE en ytterst fascinerende artikkel om Buc-EE’s kjeden i Texas, og spesielt filialen i Barstop. Ikke hørt om den nei, det er kanskje ikke så rart, men dette er historien om mannen som skulle lage en ny opplevelse ut av bensinstasjonformatet. På Buc-EE Barstop har de 96 pumper, 71 toaletter, 655 pakeringsplasser. Hele komplekset er på 5 mål. Hyllene inne i butikken er så langt fra hverandre at du kan kjøre en golfbil frem til kassen, og de selger egne vareslag i nær sagt alle kategorier du ville funnet på gamle Smart Club.

-/ MIN BEDRE halvdel har begått en ny podcast, eller serie om du vil. Planen er at hun skal intervjue personer fra eiendomsbransjen, der hun har sitt daglige virke. Nå går det 20 på dusinet av podcaster om dagen, men i disse Bonde-Tusvik tider er det bare å omfavne de som ønsker å prate fag, utvikling og læringsoverføring.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer