Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.70%  Shanghai +1.28% S&P500 +1.06% DAX futures +0.00%

Rallyet har nå har løftet S&P500 mer enn 5% fra tirsdag til torsdag ettermiddag. Det gikk fort. Plutselig skifter overskriftene fra “Børskorreksjon” til “Ingenting har skjedd med inntjeningsestimatene, aksjene har bare blitt billigere”. Ingen av utsagnene er særlig konstruktive, da negative headlines om hva som HAR skjedd ikke forteller oss noe om hva som skjer i fremtiden. Det tar også mange uker før konsensus inntjeningsestimater forandrer seg. De kan fortsatt bli kraftig nedjustert for neste år.. 

I morgentimene kom nyheten om at Donald Trump har bedt regjeringen sin tegne opp et forslag til ny handelsavtale med Kina. Nå går det mot slutten på tariffer, og enda større handel mellom Kina og USA enn tidligere. Hong Kong indeksen løftet seg 850 punkter på nyheten, og futures på S&P500 er opp nærmere 1%, fra -0.33% tidligere i natt.

Apple la frem tall i går, der de selger rekordmange iPhones til mye høyere pris enn tidligere. Selve topp og bunnlinje kom også inn bedre enn ventet, men aksjen faller 4.5% i etterhandelen. Årsaken kan vi finne i denne lille teksten:

Investorer er nå redd for at Apple skal gjemme bort dårlig salgstall, nå de slutter å rapportere på antall solgte enheter. Selskapet selv hevder at de går fra å være hardware til et software selskap, der de ønsker større fokus på å “monetize” alle enheter uavhengig om de er 1-5 år gamle. Var det noen som sa peak-smart telefon? Kanskje de innser at den strengt tatt ikke kan bli så mye bedre, og da må man fokusere på å tjene penger på de man allerede har solgt. Kjipt for Samsung og de andre som ikke eier software selv.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer