Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.40%  Shanghai -0.55% S&P500 +1.85% DAX futures  -0.30%

For en volatilitet! Vær på vakt hvis du er i markedet med korte girede penger. S&P500 steg 60 punkter (2%) gjennom dagen, for deretter å gi alt tilbake i etterhandelen. S&P Futures er ned -1.4% i skrivende stund. Årsaken er at både Amazon og Google leverte svake kvartalstall etter børsslutt i går. Ikke det man trengte akkurat nå, men viser at forventningene generelt sett har blitt for høye.

-/ SCHIBSTED slår estimatene og varsler børsnotering av utenlandsvirksomheten (classified ads) i April. Målet er vel å “synligjøre” verdier, ved at det nye selskapet kan inngår andre type partnerskap og fusjonsfrierier. Aksjen handler i øvre enden av intervallet etter noen dårlige år og utfordringen på avisdriften. Fallet i annonseinntekten ser ut til å ha stoppet opp, og nå selger de abonnement som hakka M#$#. (Se bare på din egen betalingsvilje for digital tjenester, den har sikkert økt betraktelig de siste to årene.) Kjøpe aksjen nå og selge ved børsnotering i April?

-/ XXL har halvert seg det siste året, men opplevde en liten opptur denne uken da CEO trakk seg. Jeg tror denne aksjen inngår i et lengre spill rundt netthandel i Norge. I mai måned annonserte Amazon at de var på vei inn i Sverige. De er i ferd med å etablere gigantlagre og kjøpe opp mindre netthandlere i spesifikke segmenter. De kommer sikkert til Norge også, men hvordan skal de etablere seg raskt her i populære kundesegmenter? Hvem kan de kjøpe hvis de skal raskt skaffe seg markedsmakt i sportsutstyr, elektronikk og matvarer? De tre segmentene nordmenn bruker aller mest penger på. De kan bare kjøpe XXL, Komplettog Kolonial.no. Sistnevnte kan også tilby logistikkløsning på østlandsområdet. Place your bets.

-/ I HELGEN avgjør KrF hvilken vei de går, og jeg tror det blir vinn vinn uansett! Hareide mener at KrF ikke kan leve i vippeposisjon, det vil jeg snu rundt; Norsk politikk kan ikke leve med KrF i vippeposisjon lenger. Snakk om å ta opp mye plass for et parti som lukter på sperregrensen. Går de til venstre, har de borgerlige sjansen til et rent flertall med H, V og FrP ved neste valg, noe som vil være snipp snapp snute for religiøst begrunnet særinteressepolitikk fra KrF. Går de til Høyre, vil partiet garantere borgerlig flertall i mange valgperioder fremover. Sorry for mitt politiske oppgulp på en fredag, men vi står ved et veiskille som vil prege norsk økonomi og samfunnsliv i mange tiår fremover.

God helg!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer