Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei +1.37%  Shanghai +0.96% S&P500 +0.28% DAX futures  -0.30%
Flat dag her hjemme, mens resten av kontinentet fikk oppleve litt etterlengtet oppside selv. Italia faller på manglende enighet rundt budsjettet sitt. USA var tilbake til normalen med tech som driver, Apple og Amazon var begge frempå. Japan treffer en 27 års høy idag, godt hjulpet av en svakere valuta, og Kina er opp i forkant av sin ukeslange ferie under nasjonsfeiringen.
Fransk, italiensk, EU, amerikansk, og spansk KPI, britisk og spansk BNP, tysk arbeidsledighet, og amerikansk forbrukertillit er dagens makro.

Det amerikanske finanstilsynet saksøkte Musk etter stengetid igår, noe som ikke burde være helt uforventet.
De mener han har forledet markedet med tweeten om å ta Tesla av børs.
IR sjefen i Tesla hadde blant annet sendt en mail til en leder og spurt om tweeten var reel, kun 12min etter at Musk hadde sent ut, og det var også CFOen i Tesla som foreslo å lage en bloggpost med forklaring til både de ansatte og markedet.
Tweet historikken til Musk om “trouble in shortville”, og generell harselering med shortere vil ikke hjelpe han nå, dette viser en gjennomgående adferd.
Styret til Tesla sier de støtter Musk, mens skulle han tape fighten med SEC så er ikke det nok.

SoftBank er på ferde igjen, og denne gang er det ByteDance som er målet.
ByteDance er en plattform som er drevet av AI, og gir brukeren innhold basert på preferanser. Selskapet eier også svært populære Tik Tok og Musical.ly .
Ikke mindre enn $1.5mrd skal SoftBank være villig til å spytte inn i det 6år gamle selskapet, som isåfall vil bli verdsatt til nærmere $75mrd!
ByteDance er akkurat slike selskaper som sjefen i SoftBank liker, da han sier han bruker 99% av tiden sin på AI. Et lengre intervju med SoftBanks Son kan du lese her.

Her har ikke Brent vært siden november 2014, opp 192% siden bunnen lavpunktet i januar 2016.
Nå skal OPEC og de andre produsentene prøve å balansere slik at markdet ikke kommer i en tilbudsskvis etter mange år med manglende leting og investeringer.
Saudi er først ut, og skal øke produksjonen fra Khurais og Manifa feltene sine med totalt 500kbpd.
Ytterligere 500 000-1mbpd må på plass i løpet av en måned, eventuelt mer hvis det skulle opp noe produksjonsbortfall.

MvhThomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer