Morgenrapport Fredag

Morgenrapport Fredag


Nikkei +0.39%  Shanghai +0.63% S&P500 -0.09% DAX futures +0.11%

Selv om vi holdt børsen stengt her hjemme, så stoppet ikke verden rundt oss å snurre. Europa handlet bredt opp, hvor selv Italia var med. USA fortsatte ikke i samme tempo, men stengte såvidt på minussiden., energisektoren gjorde at fallet ikke ble større. Asia er jevnt over opp, hvor fokuset ligger på forhandlingene om handelsskjevhetene mellom USA og Kina.
Europeisk handelsbalanse og taler fra to Fed medlemmer er alt på dagens kalender.

Kina og USA sitter ved forhandlingbordet for å unngå denne berømte handelskrigen. Trump er som kjent mindre fornøyd med det $200mrd store handelsunderskuddet de har med Kina, og presser på bedre vilkår for amerikanske bedrifter i landet. Så langt ser det ut til at Kina vil gi noen symbolske løsninger for i form av økt import av frukt, nøtter, svinekjøtt og vin. Dette vil kun gi en marginal effekt, men ser ut til å være nok til at Donald kan melde seier, siden det er jo desverre det alt dette handler om, politikk.
Mens vi er inne på temaet så er en avtale med Nord Korea ikke så rettt frme som kanskje man har fått inntrykk av. Landet avlyste nylig det planlagte møtet med naboen i sør, grunnet store militærøvelser som USA og Sør Korea har ved grensene, ikke akkurat god timing.
Dette kan raskt ende opp som Iran, man gjør en avtale om nedrusting for å få tilgang til de grunnleggende delene av verdensmarkedet igjen, mens man egenlig bare jobber litt mer i det skjulte. Landet er bokstavelig talt sulteforet, og er villig til å si det verden vil høre for å få tilbake handelen.

Ifølge WSJ så ser CME nå på muligheten for å lage futures på Etherum, verdens nest største kryptovaluta.
Marketcapen til Etherum er ca. $73mrd, en solid andreplass etter Bitcoins $150mrd.
Både CME og CBOE har sett futures volumene krype sakte men sikkert oppover siste ukene, hvor begge handelsplassene hadde rekorder på tampen av april, i sammenheng med utløpsdatoen til de korte kontraktene.
Et stort skjær i sjøen for en potensiell Etherum future er det amerikanske finanstilsynet. De er midt i en utredning på hvorvidt Etherum skal anses som et verdipapir, og hvis de skulle lande på dette så vil samtlige handelsplasser som tilbyr handel i Etherum enten registrere seg som børser, eller stoppe handel.
For CBOE og CME er ikke dette et problem, men Coinbase, Gemini etc vil ha langt større problemer med å bli godkjent med det første.

Pave Francis er kanskje den man anser som en go to guy innnenfor finans, men man skal ikke kimse av banken i Vatikanet. De har sluppet en rapport om dagens finansielle system, hvor de blant annet tar til orde mot CDSer.

Avslutter med en god graf som viser hvor raskt de forskjellige plattformene har blitt tatt i bruk av massene.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer