Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.16%  Shanghai -0.35% S&P500 -0.23%  DAX futures +0.48%

Sentiment: Sprettball!

Flushen på Wall Street ble kjøpt og indeksene karret seg opp til nullstreken. Det kan gi lettelse i Europa før helgen, men det er ingenting som enda tyder på at dette representerer noe trendskifte. Her gjelder det å være årvåkne for at vi korrigerer videre ned.

Goldman Sachs har laget en intern ETF ment for kundene sine. Denne ETF’en inneholder 50 av de mest populære aksjene som hedgefondene eier. Banken har stor innsikt i porteføljene til sine kunder, og kan derfor tilby produkter basert på disse dataene. I teorien kan du lage et fond, kjøpe denne ETF’en og basere deg på all research og ideer til 3500 hedgefond over hele verden. Det er dog ikke poenget i dag, men at denne ETF’en er i ferd med å bryte hardt ned. Grunnen til at den faller er fordi hedgefondene likviderer de underliggende posisjonene sine som Amazon, Facebook, Google, Exxon osv.

-/ I DAG KOMMER boligprisstatistikken for mai måned, og analytikerne spår en sesongjustert vekst på 0.2-0.3% på landsbasis. Det blir fjerde måneden med prisvekst, og gjenspeiler seg i 20% oppgang i Selvaag Boligog 25% for Solon Eiendomsiden nyttår. Neijra Macic i Prognosesenteret sier til E24at boligkjøperne lever i nuet og ikke tar inn over seg rentesmellen som kommer til høsten. Skal vi legge hennes analyse til grunn, kan det hende både Selvaag og Solon har tatt ut sitt kurspotensialet i år.

-/ HER KAN DERE melde dere på webcasten til IAG, der de garantert får spørsmål om Norwegianoppkjøpet etter at de har lagt frem sine kvartalstall. Hele seansen begynner klokken 10, og kan gi kursutslag for Norwegianden ene eller andre veien.

-/ BITCOIN FIKK ET NYTT løft opp mot $10.000 merket i går, da nyheten om at Goldman Sachssatser hardt på crypto i følge New York Times, Bloomberg og CoinTelegraph. Fortsetter dette kan vi være vitne til noe så naturstridig som en “dobbel topp i en boblesprekk”, hvis vi legger til grunn at det er en boble da… det er jo ikke sikkert.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer