Morgenrapport Fredag

Nikkei -0.24%  Shanghai -0.19%  S&P500 +0.70%  DAX futures +0.17%


Sentiment: Det gir seg aldri!

Alle de tre store indeksene på Wall Street handlet I all-time high sent I går kveld. Frykten for et tilbakeslag er fraværende, og hvor lenge kan vi egentlig ha det slik. Skyer danner seg på horisonten, både i obligasjons og rentemarkedet, men også på overkjøpte indikatorer i aksjemarkedet. 

Signs of Euphoria are so high, investors are “having a hard time imagining a decline”!

Fremtidsutsiktene de neste 6 månedene til private investorer har ikke vært like sterke siden 2010. Antall shortposisjoner i ETF’er eller opsjoner er rekordlave.

Utfordringen er at obligasjonsmarkedet forteller en annen historie. Når siste så vi at renten på 2-årige statsobligasjoner er høyere enn dividende yielden på S&P500?… i 2008, ja vel. Høyere kortsiktige renter er ikke like bullish som høyere lange renter. Korte renter kan ødelegge et aksjerally da penger flytter seg inn i tryggere havner. I tillegg er det lettere at rentekurver “inverter”, og lange renter handler på par eller lavere enn korte, noe som er et tegn på at en resesjon er nært forestående. Det kan høres komplisert ut, men det er det ikke. Banker og og aksjer tjener aller mest på at de korte rentene er lavere enn de lengre. Låne ut til deg og meg på lange kontrakter, finansiere seg billigere i korte rentepapirer. Når du snur dette på hodet, blir det bare rør…

-/ ET TEGN I TIDEN er at small cap aksjer stiger mer enn markedet, og endelig får de betalt for nyheter igjen. ThinFilm steg 7.5% på avtalen med Campari America, og vinner listen består av høyere volum på mer spekulative aksjer. Dette kommer å tilta i styrke så lenge det brede aksjemarkedet er sterkt. Husk at markedet blir styrt av grådighet og frykt, uten at jeg trenger å presisere hvilken følelse som er gjeldende i dag..

-/ RYKTENE OG STØYEN rundt Element fortsetter med uforminsket styrke. I går skrev jeg om utfordringene knyttet til MiFID II, og flytting av ICO til Estland. Aksjen falt 13% og det er tydelig at flere er nervøse. Husk at slike svingninger først og fremst byr på muligheter. Nå kan man kjøpe aksjen snart, i forkant av at selskapet kanskje melder noe positivt om den nye løsningen. Husk at det står opp mennesker hver eneste dag for å tjene penger for selskapet de er ansatt eller aksjonærer i!

-/ FÅ MED DERE siste #Pengepodden der Leif Eriksrød, tidligere Delphi, nå GAMBAK snakker om sine favorittaksjer for 2018! Nå er det fullstendig stjernedryss i podcasten til Anders og Tom, veldig bullish for oss lyttere.

.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer