Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.90%  Shanghai +0.24%  S&P500 +0.40%  DAX futures +0.15%


Sentiment: En pangstart!

Det er vanskelig å ikke bli imponert over rallyet den første uken i 2018. Hovedindeksen, DAX, S&P500, Dow Jones og Nikkei har pushet høyere, og det virker som investorene løper i bena på hverandre for å kjøpe aksjer. Det har vært store utslag på høyt volum på Oslo Børs, der aksjer som Golden Ocean, PGS, Element og f.eks DNB (Ugh) har hentet inn alt av nedgang i julen. Tradisjonelt sett er ikke januar like sterk som f.eks februar, men den listen blitt lagt høyt allerede. 

Husker dere Dow Jones indeksen traff 8.000 i januar 2009? Rett etter finanskrisen, da alle trodde at aksjemarkedet og økonomien skulle slite i flere ti-år som følge av “de-leveraging” og “austerity”. Så feil kan man ta!

            

Kl 14.30 kommer non-farm payrolls og det er ventet 190.000 nye arbeidsplasser i USA gjennom desember måned. Goldman Sachs tror det er skapt 175.000 arbeidsplasser, da kulden kom tidligere i år. Rart hvordan været alltid får skylden! 

-/ PGS OPPDATERTE markedet i går, og selv om standby tid og steaming var høyere for desember enn snittet i kvartalet, oppjusterte de inntektene etter gode salg. Kan det bety at prisene stiger? Aksjen var opp 16% på 200 millioner kroner i omsetning. Følg også med på det nye forslaget til Trump-administrasjonen som de lanserte i går, der de åpner for oljeleting i alle amerikanske farvann. Da snakker vi østkysten fra Georgia til Maine og langs hele California. Det kan kickstarte en ny bonanza i leteaktivitet,
.
-/ BOLIGPRISSTATISTIKKEN viste en nedgang på 1.1% i Oslo for desember måned. Det er 6.1% på et år, og 11.4% fra toppen. Hvis prisene flater ut og snur, er det ikke mange som har vært skadelidende, da denne nedgangen er innenfor hva mange har i egenkapital, og hva myndighetene krever. Får vi et nytt fall på 1-3% de neste månedene derimot, blir det verre. Jeg kan ikke se at markedet henter seg inn i april, mai, juni, juli, da dette er svake måneder. Bunnfisker du i Solon eller Selvaag, bør du være klar over at vi nå er midt i årets sterkeste periode, som mest sannsynlig ikke er så sterk..

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer