Morgenrapport Fredag

Nikkei +0.02%  Shanghai -0.02%  S&P500 +0.03%  DAX futures +0.50%


Sentiment: Et risikofritt marked!

I går opplevde vi det første tilløpet til salgspress siden mai måned, men det førte bare til et kjemperally på Wall Street der S&P500 stengte i pluss. Artig å se den lengste og rødeste candlesticken på fire måneder bli grønn på slutten av dagen. Her skal man ikke tillate noen form utslag eller variasjon i aksjekursene, da kommer algoritmene marsjerende inn. 

Jeg skrev om microchip produsenten NVDA før sommeren, da denne aksjen har vært “on fire” de siste to årene av enkle grunner; De leverer de kraftigste prosessorene til datamaskiner som enten miner kryptovaluta eller kjører grafikk for Virtual Reality. Hvis du tror på vekst i disse to sektorene, bør du tro på NVDA.

-/ DEN NORSKE MIPPBLOGGEN har publisert et interessant innlegg om Scatec Solar. De som har fulgt skriveriene mine de siste årene, har fått med seg at jeg sliter med å finne gode “grønt-skifte” selskaper å investere i (utenom Tesla). Scatec er nedstrøms, noe som betyr at de kjøper, installerer og drifter solparker over hele verden. De nyter godt av lavere solpanelpriser, samtidig som de fakturerer et større og større marked for deres tjenester. Stikk motsatt av REC, som sliter med fallende silisiumpriser.

-/ DET BLE PUBLISERT en rekke artikler i går for å markere 30 år siden “black monday”, da DOW Jones falt 20% på en mandag. Den eneste jeg vil trekke frem, som faktisk kommer med noe matnyttig, er økonomiprofessor Robert Schiller sitt innlegg i NY Times. Han forklarer hvordan denne dagen oppstod, hva undersøkelsen i etterkant forteller oss, og den overraskende faktum at verdsettelse aldri var et tema verken før eller på dippen i etterkant. Det var et teknisk drevet korreksjon, med masse derivater på nedsiden og god gammeldags panikk. 

Kjøp gjerne Kapital denne uken! Undertegnede er intervjuet om hvordan BizBot skal fjerne unødvendig papirarbeid relatert til å drive et aksjeselskap. Det være seg selve opprettelsen, føring av aksjebok og rapportering, men også en avansert emisjonsmotor, der alt papirarbeidet har blitt gjort digitalt. God helg!

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer