Morgenrapport Tirsdag

Shanghaibørsen stiger 2%, og fortsetter å sin solotur på oppsiden. De resterende asiatiske børsene handler rødt. Hvorfor er kinesiske aksjer så sterke? Lavere renter kan være en årsak, men internasjonal kapital kan være en annen. Foreign direct investment i Kina økte med 22% i November. Det er store tall og sammenfaller med åpning av landets økonomi.

Russiske sentralbanken hevet styringsrenten fra 10.5% til 17% i går kveld, og det sendte RUB/USD under 60 igjen. Rubelprisen har halvert seg mot dollar i år, og det samstemmer med at oljeprisen er ned 46% også. Fin negativ korrelasjon på grafen under. Citibank sier at rentehevingen ikke er nok, ettersom rubelprisen er i fritt fall: Det hjelper ikke å sette opp renten med 6.5% for en valuta som svinger 10%+ daglig (falt 10% på mandag).

 

-/ ETF’EN SOM dekker russiske aksjemarkedet (ticker RSX), falt -11.7% under ordninær handel på Wall Street i går. Etter rentehvelsen er aksjen opp 3.5% after hours. Denne kan være interessant å følge med på, kanskje for en long trade når støvet har lagt seg de neste ukene. Vi vet ikke om det er over, vi vet bare at myndighetene i Russland tar dette særdeles alvorlig, og de har en verktøykasse de også, som alle andre sentralbanker og politikere i resten av verden.

-/ KJOS OG KISE selger under 10% av aksjene sine i Norwegian. Det bør ikke være dramatisk for kursen i det lengre bildet, men ettersom de solgte med 19 kroner rabatt i går, kan det bli litt shaky de nærmeste dagene. De må få realisere litt for å betale formueskatten. Hvorfor kan jeg ta så lett på det? Snu spørsmålet; hvis de hadde gjort et strategisk nedsalg som følge av høy verdsettelse, hadde de vel solgt flere aksjer? Hvorfor ødelegge en stor portefølje med små pissesalg…

-/ I GÅR VAR jeg så heldig å kunne bidra til Nordnet sin julekalender, og temaet var årets trender og hva som ligger i kortene for 2015.

-/ I DAG skal forvalter Thomas Nielsen i ODIN fondene gå gjennom: Hvordan du kan bli eiendomsinvestor uten å fysisk kjøpe eiendom. Gratis webinar hos Nordnet. 

Er det noen som leter etter ny jobb som eiendomsmegler, eller er nyutdannet og trenger intervjuer? Min samboer driver http://estateconnection.no/  der hun rekrutterer meglere til flere av de store. Flikk over en mail/cv til meg eller til nina@estateconnection.no, så tar hun kontakt. Hun prepper kandidater og setter deretter opp intervjuer hos meglersjefene. Gjør noe positivt for deg selv mot slutten av året, slik at du kan feire nyttår med nye baller i luften.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer