Kommentar uke 40, STØH-Kapital

Oljeprisen forsetter å stige og da følger verdens best børs etter. Vi har hatt et godt nytte av oljeoppturen, men ikke på samme nivå som mange av våre konkurrenter dessverre. Vi holder oss til vår strategi og fokuserer på selskaper som hovedsakelig er stabile og har jevn god vekst.

Vi har valgt å ta Elkem inn i vår portefølje. Elkem er den tredje største produsenten av silikon i verden og vi har troen på at selskapet etter børsnotering for noen måneder siden. Selskapet produserer både i Europa og Kina, noe som gjør de mindre sårbare for en mer eskalerende handelskrig og tollbarrierer.  Elkems estimater for EPS har blant annet vokst med 60% siden April og de leverte gode Q2 resultater. Siden selskapet er såpass ny på børsen så tror vi at det er mange investorer som enda ikke har fått øynene opp for selskapet, og vi har troen på at flere vil få dem inn i deres porteføljer i nærmere fremtid.

Våre beste aksje så langt er SUBC. SUBC har hatt en fin opptur, mye grunnet den økende oljeprisen. Siste nytt var at de 2. oktober fikk tildelt en kontrakt til en verdi på mellom 50-150 millioner dollar i Mexicogulfen. Dette ga ikke noe nevneverdig kursutslag, men vi har fortsatt tro på en stigende trend.

Hydro gikk på en smell. Etter at det ble kjent at alunortefabrikken ville stenge ned stupte aksjen over 10 prosent. Vi tror markedet overreagerer i første omgang så vi holder aksjen inntil videre. Bikker -aksjen under 40 så er STØH-Kapital ute av Hydro. Vi har en lavere vekting i Hydro nettopp grunnet risikoen rundt alunorte.

Resterende aksjer har holdt seg stabil og vi ser frem mot en ny å spennende uke.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer