Kl 17.15: Dagens høy.

Markedet drar seg opp og frem mot stengetid, og sentimentet har bedret seg betraktelig siden tirsdag. DNB er sterkeste OBX aksje, og Storebrand er opp +2% selv etter at en større institusjon flagget sub 5% eierskap. Når det er finanssektoren som trekker markedet ned, er det et styrketegn at de tar lederskap på oppsiden igjen.

Jeg leser i Finansavisen at Triton Partners går hardt inn i kjemakalietankmarkedet. Dette er spennende, for det er flere som har testet “bunnen” i dette markedet de siste to årene. Argumentet er at det er få båter i ordreboken, altså under bygging på verft, noe som kan velte balansen i favør av rederne hvis etterspørselen plukker seg opp. Jeg vil heller snu rundt på det; Grunnen til at ordreboken er liten er fordi rederne ikke ser økt etterspørsel. Husk at dette markedet er preget av få aktører på begge sider (reder og befrakter) og lange kontrakter. Jeg vil tro at de som sitter nærmest markedet har en klar formening om temperaturen de neste årene, og de har vendt tommelen ned. Kjekt å ha et private equity fond å selge til…

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer