Kl 15.00: Skyter fart!

Rentene fortsetter å falle, og nå gjør indeksene ett nytt legg opp. Hvis det var noe tidspunkt de 7 siste ukene jeg ville kjøpt aksjer, så er det kanskje i dag. EU lederne har åpnet lommeboken for insolvente banker, og det uten at nasjonalstatene må påta seg mer gjeld, i hvert fall tilsynelatende (det er jo de samme landene som garanterer for stabilitetsfondet, men pytt pytt. spillet fortsetter). De som tror at risikoen for bankkonkurser fortsatt er like stor, må tenke seg nøye om og lese hva som egentlig ble bestemt. Hvis bankene kan refinansiere seg med billige subsidierte lån, uten å måtte spørre sine egne myndigheter, vil det fjerne mye usikkerhet og spekulasjoner om at visse myndigheter vil sende de i skifteretten.

Flere store oljeaksjer gjør en skikkelig rebound og er opp +5% eller mer. Rebounden kan fortsette fordi oljeprisen også er oversolgt. I et “risk on” scenario vil alt stige, til tross for endrede forutsetninger. SUBC henger etter, og jeg leste en meglerkommentar om at tilbakekjøpsprogrammet snart er ferdig. De har 160k aksjer igjen på fullmakten!

OPPDATERING kl 16.59: De som er negative til markedet, vil måtte forklare hva som skal dukke opp i løpet av helgen og neste uke, som skal sparke ben under sentimentskifte vi er vitne til. Selv om bjørnene kanskje ikke deler dette synet, så er det de som har bevisbyrden til tross for overbærende makroøkonomiske utfordringene vi står ovenfor, fordi rentene i Europa faller. Hvorfor skal man ikke fortsette å peke på “gjeldsproblematikk”? Rett og slett fordi markedet har vært gjennom en tung korreksjon, som har sett gode selskaper bli barbert med -30%, og nå snur hele komplekset på gode nyheter relatert til bankrisiko. Selv om vi har hentet igjen langt over halvparten av fallet i mai, går vi inn i kvartalsrapporteringen med markant lavere aksjekurser. Selv om det har kommet nedrevideringer, ville jeg satset på at aksjekursen har falt mer enn hva inntjeningen har gjort og det lover godt for Juli/August. Nå skal vi tenke positivt, og tjene penger på longsiden.

Ha en god helg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer