Kl 14.38: Ser bildet annerledes ut i dag?

Italia hentet 11 mrd. uten problemer, selv om renten var høyere enn forrige gang var det lavere enn hva markedet fryktet. Banksektoren i Sverige er opp over +2%, og DNB og Storebrand følger på. Aksjene var ned 9-10% på kort tid, og når risikobildet forandrer seg marginalt, er det flere som kanskje prøver seg igjen. Selv om det er vårtegn i Europa akkurat nå, er det viktig at de store bankene i USA følger på i ettermiddag. Vi trenger et globalt løft i sektoren, for at ikke DNB og STB skal falle rett ned igjen i morgen. Hvis du kjøpte aksjer i går, men mindre volum enn vanlig, er du i en god posisjon. Skulle de amerikanske bankaksjene vise styrke i kveld, kan det tyde på en midlertidig bunn i sektoren, og da kan man kjøpe ytterligere aksjer i morgen.  Selv om man betaler høyere kurs, blir snittet lavere fordi man har billige aksjer fra tirsdagen.

REC spretter, men volumet er særdeles tynt. Den hadde jeg holdt meg unna inntil videre. Hvis rallyet i solaksjene i går kun var en shortskvis, kan det komme raskt ned igjen.

Den eneste aksjen som ser ut til å få skikkelig fotfeste i dag, er Norsk Hydro. Den handlet på 31.5 kr forrige tirsdag, og er nå 30.3 etter en sterk rapport fra Alcoa. Det skulle ikke forundre meg om det var ytterligere oppside.

Ingen viktige rapporter i dag, men på fredag kommer det kvartalstall fra JP Morgan som blir spennende. Heldiggrisene legger frem tall på fredag den 13…

OPPDATERING kl 17.07: Bank of America er opp +3.5%, JP Morgan opp +2% og Citibank +2.8%. Hvis dette holder seg kan finanssektoren på Oslo Børs stige frem til JP Morgan tallene på fredag.

OPPDATERING kl 19.43: Totalmarkedet holder seg bra over dammen, og bankene fortsetter å stige. Får vi en sterk avslutning på kvelden kommer det kjøpere inn i europeiske banker i morgen. Solaksjene fortsetter oppturen uten nyheter, og nå er First Solar opp ytterligere +7%. Volumet i REC økte mot stengetid, men fraværet av positive nyheter, som kan forklare oppgangen, tilsier at man burde være forsiktig. Aksjen har falt fra 5.5 til 3 kr på åtte uker, og skulle det komme et godt argument for å kjøpe seg inn igjen, regner jeg med at hele bøtteballetten fra forrige runde står klar til å kjøpe. Følg med.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer