Kl 14.36: ECB pressekonferanse – More of the same!

Mario Draghi sin åpning er som følger: Economic growth in the Euro area remains weak… the Euro is irreversable (den kan ikke brytes opp, derfor må vi støtte opp om den)… Gov must activate EFSF og ISM når det dukker opp høye risk premier i rentemarkedet.

Dette er en gjentagelse av eksisterende politikk, og det burde ikke komme som noe overraskelse at sentralbanken og politikerne i EU står klare med hjelpepakker skulle den økonomiske situasjonen forverre seg. Kjedelig for bjørnene, som må satse alt på eurosammenbrudd og handlingslammede politikere.

Personlig tror jeg markedet kommer til å tolke det positivt at Draghi holdt renten uendret og gjentar gjeldende politikk. Det er faktisk ikke godt å si hvordan en mer aggresiv tone ville blitt tolket. Shorterne ville brukt det som en unnskyldning på at situasjonen er mye verre enn den faktisk er, og dyttet aksjer ned.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer