Kl 14.24: Faller videre..

Det har vært få tilløp til oppgang på Oslo Børs i dag, og volumet er lavere enn på lenge. Investorene har få incentiver for å påta seg risiko, og facebookeffekten slo ikke til.

Amerikanske myndigheter har lagt på en høy straffetoll på solceller produsert i Kina, og det forventes at Kinesiske myndigheter gjør det samme. DettE vil ha en negativ effekt på REC, ettersom selskapet selger 60% av sin polysiliconproduksjon i det kinesiske spot markedet. Jeg har sjelden sett en sektor med så mange negative nyheter over en lang periode.

Det eneste positive jeg ser på børsen, er at gode selskaper som gjør den sammen businessen som når investorene priset aksjene 20% høyere, blir slaktet. For den tålmodige og disiplinerte betyr det gode muligheter til å sikre seg disse aksjene på lavere nivåer. PGS under 70 kr? AKSO under 80? Man skal være veldig bearish for det neste året hvis man ikke tror at det ligger minst 10 kr oppside i begge to.

Intrade, som stiller marked i ulike veddemål, priser sannsynligheten for at Facebook stiger 20% første handelsdag til 69%. Den blir notert på 38 USD, og dette veddemålet går ut på at aksjen stenger over 45 USD.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer