Kl 14.11: Salgspresset avtar!

Om børsen har stabilisert seg for denne gang, eller om det kun er en liten pustepause før videre rutsjebane, er vanskelig å si noe fornuftig om. Risikoen har økt, men vi har også gjort unna litt av nedsiden. Uansett varighet, ser jeg flere tegn til optimisme i enkeltaksjer. Lurer du på hvilke, må du trykke her.. OPPDATERT Kl 17.09 ->

Marine Harvest har vært sterkere enn markedet de siste dagene, og nå kommer volumet skikkelig inn i aksjen. De siste offisielle lakseprisene er 30 kr kiloen, men nå hører jeg rykter om beste selger på 32 kr. Uketallene som kommer i morgen , vil gi en bedre pekepinne, men traden er nok frem til tallen og ikke etter.

Funcom melder om 1 million registrerte brukere av betaversjonen av “the secret world”, noe som sender aksjen opp +16% til 19 kr. Merk at aksjen var på 24 kr for to uker siden. Masse rom på oppsiden hvis flere skal inn.

AKSO kommer noe tilbake, men skuffende kvalitet på oppgangen sett i lys av skrellet etter tallene. Her er det flere som klør seg i hodet. SUBC leverer tall i morgen, og aktiviteten i aksjen er høy i dag til tross for begrenset oppgang. Jeg er ikke superfan av å eie aksjer over tall, men når selskapet har mistet 10% av marketcapen på to uker, ligger oppsiden åpen ved positive overraskelser.

Om 20 minutter kommer USDA rapporten som sier noe om kornlagre i USA, og den vil bevege YARA. Jeg har ingen sterk formening om hva som kommer, men det er fullt mulig å spille på en bevegelse i etterkant. Skulle den overraske positivt, kan YARA gå i flere dager…

OPPDATERING kl 16.02: Greske banker er opp mellom 15-20% på spekulasjoner om at et venstreparti hadde satt ut rykter om at de kanskje ville vurdere, under visse omstendigheter.. å støtte dannelsen av en regjering demokratiets vugge.

Skuffende USDA rapport utløser ingen handel i YARA. Det interessante med ettermiddagen er at Aker Solutions outperformer markedet og andre oljeserviceselskaper, og har tatt inn halve nedgangen fra i går.

Hva skal man gjøre på denne oppgangen? Jeg frykter at vi har sett et kraftig sentimentskifte, og således bør man selge seg ut på denne styrken. Gjorde det vondt i går, kan du lindre fremtidig smerte ved å selge ut i dag. Søk trygge havner, gå i cash, det kommer til å dukke opp masse muligheter senere.

OPPDATERING kl 17.09: Veldig godt poeng av Art Cashin om hva som eventuelt vil føre til at Hellas forlater Euroen. Det vil ikke være plangt, men utløst av en hendelse de ikke har kontroll på. 1. Klarer ikke å gjennomføre et obligasjonssalg. 2. Bommer på en obligasjonsbetaling. 3. “Bankrun” der landets innbyggere tømmer bankene for Euro i frykt for innføringen av Drakmer. Hvis landet går ut av eurosamarbeidet over en helg, er det kun de som har Eurokontanter som har samme kjøpekraft, ettersom alle andre eiendeler blir denominert til Drakmer som får en lav verdi. Hovedpoenget hans er at det er vanskelig å se det komme, men når det først kommer skjer det raskt, nesten over natten.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer