KL 12.59: DNB og Norwegian.

Norwegianaksjen har steget fra under 100 kr til 118 kr på 4 uker i påvente av gode tall. Når jeg så analytikerestimatene i går, innså jeg at alle trakk i samme retning, og det kan være farlig selv om alle er enig om at caset er bullish. Tallene skulle vært særdeles gode i dag for at aksjen skulle gått i taket, og jeg anbefalte derfor å ta av eksponering i går.

Selskapet tjente 125 mill forrige kvartal, og det er etter 70 mill i tap på vekterstreiken. Neste kvartal, kan denne utgiften være borte, og således er driften i selskapet svært god. Jeg skrev i morgenrapporten at aksjen er et kjøp ved fall, og her burde man også bruke volumet aktivt for å få en bra inngangsverdi. Ta halvparten nå, og halvparten i morgen, til tross for at aksjen ser ut til å ha stabilisert seg noe. Historisk inntjening er ikke like viktig som fremtidig når investorene skal prise et selskap, spesielt hvis historisk inntjening har blitt ødelagt av såkalte “one-offs” (vekterstreiken)

DNB kom ned fra 70+ etter forrige rapport, og etter de knallgode andrekvartalstallene i dag tidlig ligger aksjen i 62 kr. Jeg sier ikke at det er grei skuring opp til 70 kr igjen, men det er i hvert fall neste motstand, og spiller man på det vil potensialet være +13% oppside fra dagens nivå.

OPPDATERING kl 21.47: Ingen krise i USA, der indeksen går mot plusstreken. Skuffende sesjon på Oslo Børs, men det er vel ikke mange drivere der nå, utenom DNB som steg over +3% i dag. Totalomsetningen var 2.5 mrd. og det nærmer seg den desidert roligste perioden om sommeren; Slutten av Juli. I morgen kommer den siste morgenrapporten før 1. august, og jeg tar meg 2 uker uten skrivepress fra 07-09 hver morgen. Jeg skal sjekke innom og skrive et innlegg hvis det skjer noe i markedet, og jeg vil publisere dette gjennom Twitter eller på min Facebook side (“lik” meg for å få det i feeden din). Fortsett å les norges største samling av intelligente og underholdende blogginnlegg her på Nordnetbloggen.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer