Kl 16.07: Løpe etter markedet!

Kl 12.32: Vanskelig inngang denne uken fordi markedet steg tidligere enn ventet, og gav ikke opportunistene en real mulighet til å kjøpe. Akkurat nå ser det ut som indeksen skal blåse høyere hvert øyeblikk. Jeg tenkte at DNB kanskje kunne bli trukket ned av Storebrand, og da ville aksjen vært et kjøp. Uheldigvis ble det aldri noe press på DNB. Bevegelsen i Storebrand var forutsigbar, og det samme med Telenor. Uansett vanskelig å tjene penger på noen av dem innenfor dagen hvis du ikke shortet Storebrand da den åpnet ned -3% til -4%.

Jeg fikk et spørsmål fra en leser ,som hadde kjøpt GOGL godt under 4 kroner, om hvorvidt han skulle kjøpe mer her på 6 kroner eller vente på en dipp. Han trodde aksjen skulle i 10 kroner i løpet av året. Nå gir ikke jeg konkrete aksjeråd til enkeltpersoner, fordi jeg er en skribent og ikke investeringsrådgiver (ei heller underlagt finanstilsynet), men skriver i generelle vendinger. Problemet han står ovenfor er todelt. 1. Han ønsker å være eksponert hvis den drar seg videre, men ønsker ikke full eksponering hvis den faller i en børskorreksjon før sommeren. 2. Kapitalanvendelse! Det er ikke gitt at han ar ubegrenset med penger og kan derfor ikke regne med å ha krutt tilgjengelig når en korreksjon inntreffer.

Svaret på utfordringene kan være å spre kjøpene gjennom intervaller. Se hva du har av penger, legge en plan for de neste 5 månedene. Kjøp x antall aksjer i faste intervaller slik at man får en snitt gjennom perioden. Det kan også justeres ved at man kjøper mindre hvis aksjen har steget over 5% den siste uken, og øke volumet hvis aksjen har falt. Du ønsker å ha krutt tilgjengelig når -10% dagen kommer.

Det er vel nøkkelen til all investering, aldri gå tom for cash slik at man kan utnytte muligheter som dukker opp. Vi kjenner alle til hvordan det er å sitte låst, “all inn” i et selskap som nettopp har blitt slaktet på børsen, mens andre papirer plutselig ser veldig attraktive ut.

Kl 16.07: Oslo Børs hovedindeks har svunget innenfor et intervall på 0.3% i dag, og det er vanskeligere å hevde at investorene er “redde” for en korreksjon.

Nå er Norwegian snart i 190 kroner. Det er en fantastisk utvikling på seks måneder, da den brøt 100 kroner. På en liten digresjon; Bjørn Kjos har ledet selskapet gjennom turbulensen i fjor, og generert 2.8 milliarder kroner i aksjonærverdier på seks måneder. De har utvidet ruten og flyr flere mennesker. Han betaler mer i flyplassavgifter, flyseteavgifter, arbeidsgiveravgift og CO2 avgift. Til tross for dette er han en “nullskatteyter” hvis han ikke tar ut lønn av selskapet. Jeg har sett litt på premissene for dette uttrykket, som er både misvisende og blir anvendt svært selektivt.

Forresten, husker dere for to uker siden da Saipem kom med dårlig guiding? Da sa skrev jeg at SUBC ikke var et kjøp før tallene, og uheldigvis kommer ikke tallene før tidlig mars. Aksjen var en stay away. På katastrofedagen falt SUBC fra 139 til 132 kroner, før den gikk i 134 kroner en dag senere. Nå handler den 133.30 kroner, ligger altså med vingen brukket fortsatt..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer