Den viktigste investeringsbeslutningen du gjør som renteinvestor

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Figuren under viser gjennomsnittlig kredittpåslag i prosent for ulike kredittkarakterer i det europeiske markedet for kredittobligasjoner.

Jeg leser figuren slik:  Du er godt kompensert for å holde kreditt i disse tider.  Ikke så rart siden kreditt er en knappere faktor i økonomien enn tidligere.  B-segmentet ser relativt attraktivt ut siden ligger høyt i absolutt verdi, og en god del høyere enn de bedre kvalitetene, og ikke så mye lavere enn de dårligere kvalitetene.  Det samme kan sies om BBB-segmentet.  På samme måte fremstår BB-segmentet og kreditter ratet A og bedre som dyre.  Slik jeg ser det er det B-segmentet som ligger midt i smørøyet.

Interessant nok er verdien i høyrentesegmentene – i betydningen den renten som påløper – nå slik at det er betydelig buffer mot negative hendelser.

Arne Eidshagen, forvalter for Alfred Berg Høyrente

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer