Kl 16.15: Hva blir neste trigger?

Non-farm payrolls kom inn på 214.000 nye arbeidsplasser, godt under forventningene. Investorene kan trøste seg med opprevidering av Septembertallene og høyere fall i arbeidsledigheten (5.8% i stedet for 5.9%). Hvorfor er det slik at arbeidsledigheten faller, når det skapes færre arbeidsplasser? Det er flere som forlater arbeidstyrken. Det kan være tidlig pensjon, eller rett og slett at de ikke anser seg som arbeidsøker selv om de ikke har jobb. Det er begrenset hvor bullish dette er for økonomien. Arbeidslivsdeltagelse er viktig, fordi det genererer skatt og privat forbruk.

Hva tror jeg om markedet? Jeg mener man kan selge på dette. Vi er avhengig av nye triggere neste uke, for at investorene ikke skal tenke at momentumet avtar, og hva skal det være? Det kommer ikke noe nytt fra ECB på flere uker, og jeg ser ikke hva den Japanske sentralbanken skal gjøre som de ikke allerede har gjort.

En sterk dag for oljerelaterte aksjer på Oslo Børs. Statoil er opp nesten 2%, mens PGS stiger nye 6% til 38 kroner. Aker Solutions derimot, som leverte gode tall i dag, har vendt snuten ned og faller -6.2%. Stikk i strid med ledelsens uttalelser, tror nok ikke investorene at selskapet kommer skadefritt fra en langvarig oljenedtur.

Nordnet har frisket opp grafene sine. Kikk på forbedringene her. eller se toppbildet.

Oppdatering kl 16.15: Da Saudi Arabia senket prisen på WTI olje tidligere i uken, og satte opp prisen på olje markedsført mot Asia og Europa, ble det tolket som et angrep på amerikas shale industri. Les om hele problemstillingen i Forbes. Det er mange produsenter som ligger i underkant av $80 break even kost.

DAX indeksen i tyskland har nesten 200 punkters intradag bevegelse på nedsiden, og halvparten kom etter non-farm payrolls tallene. Wall Street handler i minus, og jeg tror fortsatt det var lurt å selge på tallene.

God helg

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer