Høyrenteobligasjoner – en strategisk investering

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Vi lever i interessante tider.  Skal du posisjonere deg for en alvorlig nedtur, eller er det nå markedet er billig?

Dette er tusenkronersspørsmålet.  En aktivaklasse som har attraktive risikoegenskaper i mange scenarier er høyrentemarkedet.  Altså markedet for obligasjoner utstedt av selskaper med mindre enn perfekt kredittkvalitet.

Høyrentemarkedet gir en høy løpende avkastning, og har en lavere volatilitet enn aksjemarkedet.  Dette betyr at høyrenteinvesteringer kan gi en attraktiv verdiøkning over tid, til tross for at det forekommer kursfall når finansmarkedene er preget av stress.  I dette segmentet forekommer det også mislighold. 

Figuren under viser verdiutviklingen i fondet Alfred Berg Høyrente.  Til sammenligning vises også avkastningen av to andre aktivaklasser: statssertifikater og aksjemarkedet.

Figuren forteller mye om risikoegenskapene til høyrenteobligasjoner:  det er positiv korrelasjon mellom aksjer og høyrenteobligasjoner, men verdien av høyrenteobligasjoner svinger mye mindre.  Høyrenteobligasjoner kan falle i verdi, men det tar relativt kort tid før tapet er tatt tilbake.

Det virker som om investorene som er aktive på Nordnet har oppdaget mulighetene som markedet for høyrenteobligasjoner.  Det er gledelig at Alfred Berg Høyrente har vært det fondet som har solgt mest på Nordnet hver av de siste tre månedene.  Investeringer i fond gir investoren aktivaseleksjon, diversifisering og likviditet.

….kanskje er det slik at når kreditten er knapp så skal du heller holde selskapenes gjeld enn aksjer?

Arne Eidshagen forvalter for Alfred Berg Høyrente

Alfred Berg
Alfred BergPartner
Fondsforvalter

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer