Gå til hovedinnhold

Før Helgen

Oslo kommer ned litt over et halvt prosentpoeng, mens europeiske indekser handler +- 0,1%, samme som amerikanske futures. Lite igjen på kalenderen annet enn en tale fra tysklands sentralbankssjef, hustall fra USA og den sporadisk viktige riggtellingen.

Bitcoin setter fart igjen idag, og har på enkelte handelsplasser handlet rett over $8000. Den nye BTC versjonen, med oppgradert kode for flere transaksjoner, skal lanseres allikevel, og hard forken vil skje i løpet av noen få timer. Flere nettmeglere, som eTorro, har lansert eller er på vei til å lansere handel i BTC, noe som vil øke tilgjengeligheten. Er nok flere som har etterspurt stødigere aktører på denne fronten. Verdens 5 største handelsplass for Bitcoin, Kraken, hadde store problemer tidligere i uken, hvor kundene opplevde tregheter og til tider nettverksfeil. Dette er en av de handelsplassene CME har tenkt å bruke for å sette referansekursen til BTC derivatene sine…

Vontobel og Leonteq lanserer Bitcoin miniFutures på den sveitsiske børsen, som også vil muligjøre shorthandel. Dette vil nok ikke gjøre BTC noe mindre volatilt!

Ettersom Norges Bank anbefaler at Oljefondet selger seg ut av oljeaksjer, så har energiindeksene verden rundt sett salgspress. Ikke unaturlig når man ser størrelsen av posisjonene de innehar. Noen andre som kommer til å kjenne på dette er Saudi Arabia. De mistet akkurat en av verdens største aksjeinvestorer like før de planlegger den største børsnoteringen noensinne, Saudi Aramco.

Softbank ser etter en inntreden i Uber, og prisingen er selvfølgelig noe det spekuleres veldig i, hvordan verdsetter man egentlig Uber? WSJ har en veldig god artikkel om akkurat dette. Hvis Softbank får det som de vil, så vil Uber faktisk bli verdsatt noe lavere enn da Saudi Arabias investeringsfond gikk inn.

Avslutter med Goldman Sachs sine topp trades for 2018, så er det opp til enhver å ikke sovne mens man leser de.

God Helg!

Thomas Mathisen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer