Feriepengene inn i fond

De siste fem årene har juli pekt seg ut som måneden med mest kjøp av fond blant Nordnets kunder. Det tyder på at mange velger å spare en del av ferie- og skattepengene langsiktig.

Det er lett å la alle ferie- og skattepengene forsvinne i det daglige forbruket samt i feriebudsjettet. Men har du en plan om å spare noen av de ekstra pengene du får utbetalt, er det ikke så vanskelig.

De siste fem årene har netto kjøp av fond blant Nordnets kunder vært nesten dobbelt så høyt i juli som resten av året. (Et betimelig spørsmål er om Nordnetkunder er flinkere å sette av penger til sparing enn andre nordmenn, men det lar vi ligge her :))

I juli i år kjøpte Nordnet-kunder fond for 225 millioner kroner netto. Både aksjefond og rentefond ble netto kjøpt for rundt 100 millioner kroner. Resten var kjøp av kombinasjonsfond.

Oppgang på verdens børser i juli forklarer nok noe av kjøpsinteressen.

Oslo Børs steg halvannen prosent i sommermåneden. De europeiske og amerikanske børsene steg også i juli. Så langt i år er vår hjemlige børs blant børsene i verden med høyest avkastning, på rundt 10 prosent. Oppgangen skyldes i stor grad stigende oljepris, som er positivt for norske oljetunge-aksjer.

PS: Ønsker du å komme i gang med fondssparing? Da er et godt råd å opprette en spareavtale i aksjefond. Da kjøper du fondsandeler på den samme datoen hver måned, i dårlige tider så vel som i gode. Med fast månedlig trekk rett etter lønningsdato automatiserer sparingen din, og du merker knapt at pengene trekkes fra konto.

Mest kjøpte fond juli Mest solgte fond juli
Nordnet Superfondet Norge Delphi Nordic
Fondsfinans Kreditt SKAGEN Kon-Tiki A
DNB Teknologi SKAGEN Global A
FORTE Obligasjon UBS (Lux) EF China Oppo(USD) P USD acc
Alfred Berg Gambak SKAGEN Vekst A
BGF World Technology Tundra Vietnam A SEK
FORTE Kreditt Handelsbanken Vekstmarked Tema A1
Landkreditt Høyrente KLP AksjeGlobal Indeks IV A
DNB Global Indeks ODIN Kreditt C
KLP Pengemarked KLP AksjeVerden Indeks

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer