Kl 22: Ett salg, et kjøp og et godt intervju!

Oslo Børs gjør det svakere enn resten av Europa, og det kommer vel av et fall i oljeprisen. Statoil stiger, men resten av tungvekterne og høybeta oljeaksjer faller. Jeg har flere ganger trukket frem muligheten til å trade indeks i både Sverige og Tyskland, hvis man ønsker en annen trade enn kun olje. Sverige har gått for minusrenter og aksjene har outperformet Eurostoxx siste måneden.

Norwegian opplever salgspress etter trusler om sympatistreik fra Sverige. Det ble 15 kroner oppside, hvis man kjøpte etter kvartalstallene. Aksjen skal nok opp igjen, men nå gjelder det å skygge unna dårlige nyheter fra pilotkonflikten. Jeg hadde tatt av halvparten av traden her.

Selvaag Bolig er en annen aksje jeg har vært positiv til de siste ukene, og nå stiger den 3.6% til 25.90 kroner, som er all time high. Volumet er også høyere enn normalt på 7.2 millioner kroner, der snittet for det siste året er på 629.000 kroner. Break out på høyt volum kan vanskelig tolkes negativt. Kjenner du en eiendomsmegler, anbefaler jeg å ringe og spørre om de har mye å gjøre. Jeg har snakket med tre stykker og alle sier at det er helt idiotisk, det er for få leiligheter ut og prisene går langt over takst. Det var til og med en som dristet seg til å si at man burde selge nå for å oppnå overpris, og satse på roligere marked i sommer for innkjøp av ny.

Les dette mini-intervjuet med Jan Petter Sissener. Han argumenterer godt for flere aksjer, og trekker frem re-vekting av Yara, XXL, Storebrand og Aker. I sistnevnte peker han på at Kjell Inge Røkke hadde lovet 12 kroner i utbytte i 2012, 13 i 2013 og 14 i 2014. Vi står mest sannsynlig foran en økning i utbytte igjen, som han vil prøve å ri ved å kjøpe aksjen.

Oppdatering kl 16.15: Nå drar det seg mot stengetid og Oslo Børs ligger i pluss stil tross for å ha vært rød i hele dag. Det gode sentimentet fortsetter. Det har vært en større kjøper i SBO fra Nordnet i dag, som vi leser av statistikken, og aksjen ser ut til å stenge på all time high.

Solar ETF’en TAN er opp 4%, og det er fordi SunPower og FirstSolar er opp 14% hver.  Nå blir det spennende å se om de drar Netflix ett nytt legg opp frem til fredag, da er det nemlig premiere på House of Cards 3, og store deler av markedsføringsbudsjettet deres blir brukt på at denne serien skal verve nye kunder.

Oppdatering kl 22: Indeksene stengte godt i pluss på at Janet Yellen fastholder Oktober som første måned med renteheving. Oljerelaterte aksjer falt på svak oljepris, mens Netflix fortsatte opp. Traden i NFLX er over på fredag eller mandag, men jeg synes momentumet avtar, og vi skal være på vakt for at momentumtraderne løper i bena på hverandre på vei ut. Her gjelder det å jobbe en tett stoploss.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
24.02.2015 18:50

Hva med netflix?