Gå til hovedinnhold

DNB har satt ned prisen på sine indeksfond og sine «Grønne fond»

Nå har det blitt enda gunstigere å velge DNB`s indeksfond til sin fondssparing.

Indeksfond fra DNB Årlig forvaltningshonorar

DNB Norge Indeks A 0,20%

DNB Norden Indeks A 0,20%

DNB Europa Indeks 0,20%

DNB USA Indeks 0,20%

DNB Global Indeks 0,20%

DNB Global Emerging Markets Indeks A           0,30%

I indeksfondene utelukkes selskaper som ikke følger DNB`s retningslinjer for samfunnsansvar. Her kan du lese mer om DNB`s arbeid for ansvarlige investeringer.

Det skal ikke være dyrere å velge «grønt»

DNB er opptatt av å opptre bærekraftig og ansvarlig. Ingen av DNB`s fond investerer derfor i selskaper som bryter med internasjonale standarder og normer. Nå har DNB også redusert forvaltninghonoraret på et utvalg av sine mest bærekraftige fond. Det skal ikke være dyrere å velge ansvarlig og grønt.

Her er en oversikt over et utvalg av DNB`s mest bærekraftige fond.

DNB Grønt Norden

DNB Grønt Norden er et bredt nordisk fond som ekskluderer selskaper relatert til fossil energi og investerer i selskaper som bidrar til å løse miljøproblemer.

DNB Miljøinvest

DNB Miljøinvest er et temafond med bærekraftig påvirkning innenfor ren energi som investerer i selskaper som bidrar til å redusere klimarelaterte utslipp, som fornybar energi og energieffektivisering.

DNB Global Lavkarbon A

DNB Global Lavkarbon A er et aktivt, globalt og bredt fond med lavt karbonavtrykk, sterk ESG profil og liten klimarisiko siden selskaper som driver med fossil energi er ekskludert.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
18.06.2019 15:05

Hei,

Når DNB lanserte lavere forvaltningsavgift sa dere at dere ville jobbe for å senke prisnivået på andre fond som blir tilbudt gjennom dere også. Hvordan går det med den jobben? Hvilke andre eksterne fond har kuttet i forvaltningsavgiften?

Fra nettsiden:
Nå setter vi ned prisene på de fleste av våre indeksfond! Vi ønsker at det skal være billigere å spare i fond og i løpet av 2019 skal vi gjøre alt vi kan for å sette ned prisen på flest mulig fond solgt av oss.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.06.2019 08:15

Hei. Ja det stemmer at DNB vil fortsette å jobbe for å sette ned prisene både på egne fond og eksterne fond som blir distribuert gjennom DNB. Jeg anbefaler at du følger med på nettsidene til DNB hvor alle prisendringer vil bli kommunisert.

Gjest
Gjest
15.06.2019 21:26

Kostnadene på feks DnB miljøinvest er 0.22, men det står helt andre tall på Nordnet. 1,50 i adm, 1,95 totalt?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
17.06.2019 09:48

Hei. Årlig forvaltningshonnorar på fondet DNB Miljøinvest er satt ned til 1,50%. Dette er et aktivt forvaltet fond. Se forøvrig vedlagt lenket til Nøkkelinformasjon. http://doc.morningstar.com/LatestDoc.aspx?clientid=dnbno&key=fb3b5fd7a59e2138&documenttype=74&language=467,451&investmentid=F0GBR04NHOn