Gå til hovedinnhold

Bli kjent med BjarteSle

BjarteSle har lang fartstid som investor og har gjort det sterkt mot indeks de siste 3 månedene. Les mer om hvorfor han bruker Shareville og hvilke aksjer han har stor tro på om dagen.

Utvikling per 02.11.2015

Nordnet: Hvorfor bruker du Shareville?

Eg ble gjort oppmerksom på Shareville gjennom min Nordnet konto, mens det fortsatt var beta-versjon. Eg synest det høres ut som en smart måte å dele ideer, meninger, og samtidig kunne følge med på hva andre gjør. Litt som facebook for aksjehandlere.

Nordnet: Ser du på deg selv som en langsiktig investor eller mer kortsiktig trader?

Eg er en langsiktig hobbyinvestor som hverken regner på omsetning, resultater eller annet, men som leser avisen og kjøper på magefølelsen. Eg selger når det legges frem resultater eller nye avtaler som gir verdistigning.

Nordnet: Hvor lenge har du drevet med aksje-/fondshandel?

Da eg var 18 år gammel, og skulle lære om aksjer på skolen, stakk eg innom min lokale bank og kjøpte 2 aksjer. Det var i året 1989, og eg tror vedkommende i kassa gjorde en feil som ordnet meg to enkeltaksjer uten gebyr. Husker eg fikk utbetalingsgiro tilsendt på et par øre en gang i året, og at Stolt Nilsen tvangsutkjøpte min ene aksje da han kjøpte seg opp til majoritet i selskapet.

Nordnet: Hva synes du er det beste med Shareville og hva kan eventuelt bli bedre?

Har fulgt med litt på Hegnar sitt diskusjonsforum, men det er så mye usaklighet og folk som prøver å påvirke andre for selv å tjene på short handel, at det gir svært lite. Da er det bedre med Shareville, hvor du deler tanker og meninger, og kan velge hvem du vil følge og se at andre handler i henhold til hva de gir uttrykk for. Shareville kan bli flinkere å vise utgifter til kurtasje.

Nordnet: Husker du den dårligste investeringen du har gjort og eventuelt hva du lærte av den?

Første aksjen var Domstein, som var en familiebedrift som knapt bevegde seg på børsen i løpet av 3 år. Det siste halvåret har BioTec halvvert sin kurs, men det er bare frem til nye kontrakter kommer på bordet.

Nordnet: Hvilken aksje bør man eie det neste året?

Sol, vind og annen alternativ energi vil fortsette å konkurrere hardt også fremover. Dette kombinert med lav oljepris, gjør meg redd for selskaper som REC.

Tror på norsk eksport av fiskeri, teknologi og kunnskap. Sitter selv på BioTec, Akva, Q-Free og Thin Film.

Beholdning per 02.11.2015

Nordnet: Hvor ofte sjekker du kurser/porteføljen din?

Følger kursen på Hegnar daglig, og sjekker porteføljen ukentlig.

Nordnet: Hva tror du oljeprisen ligger på om et år?

Har ikke peiling, så eg gjetter på 55 USD/ fat.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer