Gå til hovedinnhold

Artificial Intelligence – Et partnerskap mellom menneske og maskin

I dag annonserer vi et strategisk samarbeid med det amerikanske selskapet IPsoft rundt Artificial Intelligence (AI), eller kunstig intelligens på norsk. Med kunstig intelligens mener man normalt roboter som har intelligens. De kan tenke som mennesker, og har mulighet til kontinuerlig læring basert på dialog, interaksjon og det de opplever.

Begrepet Artificial Intelligence gir oss mennesker mange ulike assosiasjoner. Noen av oss synes det er upersonlig og ekskluderende, mens andre igjen omfavner teknologien og ser foran seg en rekke nyttige bruksområder. Det meste tyder på at de fleste bransjer kommer til å benytte seg av, og ha stor fordel av, kunstig intelligens i en eller annen form i fremtiden. Jeg tror også at sparing og investering er et område der kunstig intelligens kommer til å forbedre brukeropplevelsen og øke kundeverdien vesentlig.

Artificial Intelligence i kundeservice

For Nordnet handler ikke kunstig intelligens om å erstatte våre menneskelige medarbeidere med roboter. Som kunde vil du også i fremtiden kunne kontakte oss på telefon eller møte oss på kundearrangement. Men, ved å ta i bruk kunstig intelligens vil vi kunne komplettere og øke vår service, og i forlengelsen av dette supportere kunder 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, og med marginale ventetider. Rent konkret kommer vi i løpet av høsten til å implementere kunstig intelligens i prosessen for å ta imot nye kunder. Dette for å gjøre det enklere å komme i gang med sparing og investering på plattformen. Dette handler om digital support og informasjon om hvordan du for eksempel setter inn penger, overfører verdipapirer og signerer avtaler elektronisk.

Vi vil selvfølgelig lytte på feedback vi får, og basert på dette bestemme oss for neste steg. Områder som ligger på vårt tegnebrett i dag er bruk av kunstig intelligens innenfor kundeservice og finansiell rådgivning.

Verdens beste kundeopplevelse for sparing og investering

Teknologien i seg selv er veldig interessant. Men det som er mest spennende er hvordan bruk av moderne teknologi kan bidra til å gjøre en forskjell for sparere/investorer og mennesker i allmennhet. Vi har en ambisjon om å levere verdens beste kundeopplevelse innenfor sparing og investering. Det tror jeg ikke er mulig uten bruk av kunstig intelligens og annen kognitiv teknologi.

// Anders

Les mer fra Anders:

  1. Aksjegladsak kan bli sur sitron
  2. IPS 2.0 – Gunstigere ordning for sparing til pensjon
  3. Aksjesparekonto – høringssvar og hva skjer nå?

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer