Gå til hovedinnhold

Skoleduellen – Ukentlig avkastning: 11%

Denne saken har blitt skrevet og publisert i Finansavisen 15. april

Avance Gas ga Børsgruppen UiS en ukentlig avkastning på nesten elleve prosent, langt mer enn rivalene i Nordnets porteføljekonkurranse.

Avance Gas-kursen har nær doblet seg siden 12. mars, og oppturen fortsatte i forrige uke.

Løftet på over 22 prosent bidro til å gi Børsgruppen UiS (Universitetet i Stavanger) en ukentlig avkastning på 10,7 prosent.

Til sammenligning var de to nærmeste rivalene, Alpha Finance Ålesund (NTNU, Campus Ålesund) og Børsgruppen NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet), opp med henholdsvis 4,0 og 3,4 prosent. Bare en av de 14 studentgruppene gjorde det verre enn Hovedindeksen.

Dette er Skoleduellen:
I Skoleduellen utfordrer Nordnet 14 skolegrupper til å gjøre det bedre enn analytikernes anbefalte aksjer. Hver skole får tildelt 100000 kroner å handle for og vinneren er den som har høyest avkastning ved konkurransens slutt. Konkurransen varer vanligvis fra midten av september til slutten av mai. Følg Skoleduellens utvikling på Shareville.

Følg utviklingen i Skoleduellen her.

Opptur…

Så langt i denne runden av skoleduellen har Børsklubben Nord Bodø (Handelshøgskolen i Bodø) uansett en soleklar ledelse. Avkastningen siden den 14. september er hyggelige 24 prosent, og nå kan laget «sikre» litt frem til slutten av semesteret. Kontantbeholdningen sist fredag var hele 27 prosent.

«Kommer musikken noen gang til å stoppe?» spør gruppen seg på Nordnets blogg.

Mer spesifikt er Nord Bodøstudentene bekymrede over sentralbankenes innflytelse i finansmarkedet. De påpeker at eksepsjonelt lave renter og kvantitativ lettelse lenge har presset opp aksjekursene, i tillegg til å skape økt forskjell mellom fattig og rik. Det er dessuten usikkert i hvilken grad sentralbankenes obligasjonskjøp har bedret realøkonomien.

…eller et krakk?

En skremmende mulighet er at de dramatiske pengepolitiske grepene bare utsetter et uunngåelig krakk, ifølge Nord Bodøs kilder.

«Kommer musikken til å stoppe?» skriver gruppen igjen.

«Jeg har ingen anelse, men at konsekvensene og etterspillet til sentralbankenes inngripen i økonomien er verdt å tygge litt på, det har jeg ingen tvil om.»

Nord Bodøs talsperson, Lars Simones, legger til at han og de andre unge studentene uansett får vite svaret i løpet av sin levetid.

Har tro på oljeaksjer

Også STØH Kapital (NTNU Handelshøyskolen, Trondheim) kommenterte på Nordnet-bloggen. Gruppen er positiv til oljemarkedet og mener Saudi-Arabias produksjonskutt tyder på at landet ønsker en oljepris på minst 70 dollar fatet. På den andre siden lover USAs inverterte rentekurve og Tysklands svake PMI-målinger dårlig for verdensøkonomien.

«Mye av dette er allerede priset i markedet, men kombinasjonen av de to er en dårlig nyhet,» hevder studentene.

«Vi er derfor forsiktige med våre videre investeringer, men ser fortsatt etter gode kjøp.»

Liker fortsatt Elkem

STØH Kapital har ennå troen på Elkem, som har falt litt tilbake etter et raskt kursløft på rundt 30 prosent.

«Vi mener selskapets aksjekurs fortsatt har en stor oppside,» erklærer laget.

«Videre sitter vi fortsatt med en del likvide midler, som følge av at det er resesjonsfrykt i markedet og at vi kan få et mulig fall.»

Laget håper å kunne benytte kontantene til å plukke opp gode aksjer til lavere kurser, i kjølvannet av et eventuelt børsfall.

Se skolegruppenes kommentarer:Nordnetbloggen – Skoleduellen

Saken er skrevet av Thomas Hilmersen i Finansavisen mandag 15. april, og co-publisert på Nordnetbloggen.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer