Gå til hovedinnhold

Teflonmarked!

Jeg begynner å tvile på om JP Morgan virkelig kan ødelegge børsfesten hvis de leverer svake tall. Når oksen er så sterk som den er nå, er det mer nærliggende å tro at investorene også har stor absorberingsevne. Dette er bare en kjapp call på markedet i det korte bildet, og ikke et syn på resultatsesongen i sin helhet.

Det har vært oljeprisen og Kina som har dominert aksjemarkedet i år. og når styrken kommer tilbake i disse råvaresensitive aktivaene, gir det naturligvis også en sterk børs. Det er Statoil, Subsea, Seadrill og DNB som trekker lasset i dag. Når det gjelder sistnevnte er det godt å vite at det er investorer som kan regne som avgjøre kursen, ikke posering i media hos diverse politikere. DNB er opp 7 kroner siden heksejakten på Rune Bjerke startet!

REC Silicon og Golden Ocean underperformer markedet i dag, og det kan tyde på at investorene er mette for denne gang. Det som fungerte tidligere i uken, vil ikke nødvendigvis være vinnerne frem mot helgen.

Konsensusestimatene for Marine Harvest sitt første kvartal, kommer marginalt ned. Det er positivt, ettersom det tar ned forventningene også. På mandag kommer de med sin trading update, og det er verdt å nevne at forward kontrakten for hele 2016 nådde sitt all time high i dag på 55 kroner kiloen. Her er det nok bare å rulle inn eventuelle shorts.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer