Opp

Du er i førersetet
for investeringene dine

Del:

Veien til gode investeringer

Velkommen til Nordnet. Hos oss kan du investere i aksjer og fond, eller spare til pensjon. Du slipper etableringsgebyr og får noen av markedets laveste kostnader.

Vi er en nettbutikk med finansielle spare- og investeringsprodukter, og jobber kontinuerlig med å legge til rette for at du skal lykkes med investeringene dine.

Vi legger til rette for at du skal lykkes

Du er sjefen

Velg blant de mange produktene våre

Få tilgang på inspirasjon og ekspertise

Om Nordnet

Vi har alltid vært en aktør som presser finansmarkedets priser. Når vi kutter kostnader er det naturlig å stille spørsmål rundt hva vi tjener penger på. Vi tjener penger hovedsaklig på tre ting:

  • Kurtasje på aksjehandel
  • Andel av forvaltningsavgifter i fond
  • Renter

Les mer om hvordan vi tjener penger her.

Møt Norgessjefen vår, Anders Skar, og se han fortelle om hvordan det er å være kunde hos oss.


Tilgang på inspirasjon og ekspertise

Slik setter du deg i førersete for investeringene dine

Vi vet du selv vil ha kontroll på pengene dine og at du som alle andre leter etter gode investeringer. Vi har forsøkt å gjøre jobben enklere for deg. På Shareville kan du følge de som lykkes og du kan kopiere det de kjøper og selger. Det øker mulighetene dine for å oppnå bedre avkastning på egne investeringer.

Du kan også hente inspirasjon fra nordnetbloggen, søke råd hos Spare-coachen, følge konkurransen mellom "Ekspertene og utfordrerne", se markedsoppdateringene fra Investeringsøkonomen vår, delta på seminar og nettkurs på Nordnetskolen og mye mer. Som kunde i Nordnet vil du også motta tidsaktuelle nyhets- og investorbrev.

Dette sier kundene våre

For mange handler investeringer bare om penger. Vi tenker at det er mye mer. Det er en portefølje med drømmer, håp og forventninger. Investeringene dine er et verktøy for å oppnå drømmene dine, uansett hva de er.

Mer enn 400.000 kunder i de nordiske landene har tatt kontroll over investeringene sine hos oss. Møt 3 nordiske kunder som forteller hvorfor de har valgt Nordnet.

Arne - erfaren investorArne, hvorfor valgte du Nordnet?

Jeg valgte Nordnet på grunn av prisene. Når man handler ofte er det viktig at kurtasjen ikke er så høy. Det er også enkelt å handle via Nordnet. Dessuten følger jeg Ekspertene og holder et øye med hvordan de investerer. Ikke for at jeg skal kopiere kjøpene deres, men som inspirasjon og bakgrunnsinformasjon.

Emil - aktiv investorEmil, hvorfor valgte du Nordnet?

Da jeg begynte å handle med aksjer gikk jeg ned til banken min hver gang jeg skulle kjøpe eller selge noe. Det var dyrt og tungvint. Senere leste jeg om Nordnet og det var mye billigere og enklere.

I dag bruker jeg teknisk analyse og setter opp mål for aksjene, når jeg skal kjøpe og selge aksjer jeg følger. Jeg får også inspirasjon fra ulike former for analyser og nyheter som jeg leser hver eneste dag. Jeg følger for eksempel Ekspertene og bruker kommentarer fra dem som et utgangspunkt.

Ingunn - Private Banking-kundeIngunn, hvorfor valgte du Nordnet?

Det er merkelig, er du misfornøyd med frisøren din, går du ikke dit igjen. Er du misfornøyd med banken din, er det få som bytter til en ny bank.

Jeg hadde mye penger hos min tidligere bank, uten at jeg følte jeg fikk noe igjen for det. Jeg måtte jo til og med betale for å ha pengene der. En dag var jeg på ett event og hørte om Nordnet. Jeg startet med å flytte min private pensjonssparing til Nordnet. Nå har jeg alle kontoene mine her.


Historien om Nordnet

Nordnets historia

Vi startet med en idé om at den tradisjonelle bankbransjen hadde behov for forandring. Vi ville gi kundene tilgang til de verktøyene de trengte for å kunne ta kontroll over egne investeringer - til en rimelig pris. Denne ideen er det som fortsatt driver oss hver eneste dag.

1996 Nordnet

Nordnet ble grunnlagt i 1996 og utviklingen av den første applikasjonen for aksjehandel til privatpersoner startet. Allerede ett år senere er vi den første i Norden som tilbydde aksjehandel via nettet.

Utviklingen gikk raskt og i 1998 tilbydde vi handel av opsjoner og derivater i realtid og vi gav kundene våre muligheten for å handle på det amerikanske markedet. Året etter ble Nordnet den første til å tilby handel med et stort antall fond. År 2000 tok vi steget på børsen og Nordnet AB ble notert på Stockholmsbørsen.

Nordnet presser priser

I 2001 lanserte vi den første versjonen av Wintrade, og dermed ble det mulig for privatpersoner å handle med samme utgangspunkt som profesjonelle børsmeglere. Dette var en viktig milepel i arbeidet vårt. Wintrade ble ett av de mest bruket realtidsverktøy i Norden og er fortsatt ett av våre mest populære handelsverktøy.

Vi har alltid presset på for lavere priser - noe som kommer kundene våre til gode. Fra 2003 har vi kunnet tilby en minstekurtasje på 9 kroner til alle nye kunder.

Utfordrer pensjonsmarkedet og lanserer Investeringsguiden

I 2006 begynte vi å tilby tjenestepensjon til privatkunder. Tre år senere, tok vi ytteligere et viktig steg mot å demokratisere sparing og investeringer da vi lanserte Investeringsguiden. Investeringsguiden er en kostnadsfri guide der du får forslag til fond som passer risikoprofilen din. Fortsatt er Investeringsguiden et populært verktøy og mer enn 35.000 kunder har brukt guiden for å finne sin risikoprofil.

Fortsetter å presse priser og gjør investeringer sosiale

Vi startet 2010 med å lansere app'er for handel med aksjer og fond via iPhone og Android-telefoner. Året etter lanserte vi også Mulighetslånet, med en ambisjon om å presse priser på forbrukslån.

I år 2012 lanseres Investeringskonto Zero som en helt ny spareform og Nordnet ble den første til å tilby dette i det norske markedet. I dag kan man til og med handle amerikanske verdipapirer via en Investeringskonto Zero til en av markedets laveste kurtasje.

I 2013 var Nordnet den første i Norden til å lansere månedssparing i ETF'er med 0 kroner i kjøpskurtasje. Det samme året kjøpte Nordnet det sosiale nettverket Shareville med en ambisjon om å gjøre investeringer sosiale.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til å bli med på reisen vår videre der vi vil gi deg verktøyene du trenger for å lykkes som investor. Vi skal fortsette å tilby kundevennlige priser, utfordre pensjonsmarkedet og gjøre investeringer sosiale.

Hjertelig velkommen til Nordnet.

Finansielle verdipapirer kan både øke og minke i verdi. Det er en risiko for at du ikke får tilbake pengene du har investert. Før du investerer i et fond bør du lese prospektet som er tilgjengelig hos fondsforvalter og nøkkelinformasjonen du finner på ordreleggingssiden og på fondets produktside på nordnet.no.