Gå til hovedinnhold

Hei! Hva kan vi hjelpe deg med?

Hva er forskjellen på et sertifikat med og uten stop loss-buffer?

Et sertifikat med stop loss-buffer innebærer at hvis utviklingen av underliggende er så ufordelaktig at den er lik med eller bryter stop loss-bufferen, så vil handelen i sertifikatet automatisk avsluttes. Det vil altså si at dersom underliggende utvikler seg ufordelaktig, vil et produkt med stop-loss buffer bli knocket før et tilsvarende sertifikat uten en stop-loss buffer. Dette innebærer at et sertifikat med stop-loss buffer også vil kunne ha en restverdi etter en eventuell knocking av produktet, i motsetning til et produkt uten stopp.loss buffer der restverdi alltid fastsettes til 0,-.

For et sertifikat med stop-loss buffer innebærer det at om den ufordelaktige utviklingen av det underliggende aktiva er lik eller over sin stop-loss buffer, så vil handelen i sertifikatet automatisk stoppes. Om produktet treffer sitt stop-loss nivå, sier man at produktet «knockes».

Ved en evt. knocking vil Nordea, som er market maker, snarest forsøke å stenge sin hegdeposisjon. Market maker vil deretter fastsette en restverdi i produktet dersom man fikk stengt hegdeposisjonen i det underliggende aktiva. Vennligst merk at restverdien fortsatt kan være null, selv med en stop loss-buffer det finnes med andre ord ingen garanti for at produktet har restverdi om et produkt knockes.

I en situasjon med store bevegelser i markedene, så kan prisen på underliggende bryte stop loss-nivået såpass raskt at market maker ikke lengre kan stenge hedgeposisjonen sin med en restverdi i produktet. Dersom restverdien derimot skulle være større enn 0, så vil beløpet automatisk betales ut til innehaveren av sertifikatet innen 10 bankdager.

På siden for knockede og forfalte produkter kan du se om et spesifikt produkt har blitt avsluttet og om det eventuelt har en restverdi.
 

Gearing   

Uten stop loss-buffer   

Med stop loss-buffer

20

5 %

4.5 %

18

5.56 %

5 %

15

6.67 %

6 %

12

8.33 %

7.5 %

10

10 %

9 %

 

Tabellen ovenfor viser eksempler på hvor store verdiendringer underliggende aktiva må ha for at produktet skal knockes (gå i stop loss). Merk at dette kun er eksempler, og kan omfatte flere produkter med andre gearing- og buffer-nivå.

Svarte dette på spørsmålet ditt?

Tilbake