Gå til hovedinnhold

Ukeskommentar uke 7 STØH KAP

Ukeskommentar Nordnetbloggen.

Den siste uken har vært preget av at flere selskaper har lagt frem resultater for 2018. Mottakelsen i markedet har vært varierende med Norway Royal Salomon og Evry som endte dagen for resultatfremleggelse ned med henholdsvis -14,12% og -3,25%, samtidig som vi på den andre siden finner to aksjer som har hatt motvind på børsen i det siste, nemlig XXL og Elkem, som endte opp henholdsvis 7,64% og 16,82% etter å ha lagt frem tall.

I forrige utgave av ukesrapporten vår trakk vi frem nettopp Elkem som en av to selskaper hvor vi gledet oss til å se rapporten. Oppgangen blir i media forklart med at Elkem betaler ut et høyere utbytte enn forventet, samtidig som guidingen fra Kina ikke var like dårlig som folk fryktet.

Vi synes dog at det er litt overraskende at markedet er overrasket over at direkteavkastningen i Elkem ble så høy som den ble. Etter Q3 hadde Elkem en EPS YTD på 5,1 kr. Rett etter Q3 bunnet aksjen ut på rundt 24,22 kr. I henhold til utbyttepolicyen deres, som er å betale ut 30%-50% av resultatet, så ville yielden vært i intervallet 6,3% til 10,5%. Dette er uten å regne med Q4. Vi mener dermed at yielden ikke burde komme som en overraskelse.

Til tross for dette fortsetter vi å være positive til Elkem på bakgrunn av at selskapet leverer gode marginer, samt en positiv guiding fremover.

En annen faktor som antakeligvis var med på å løfte Elkem, og resten av børsen generelt, var positive nyheter fra USA. Vi har den siste uken både fått nyheter om at kongressen har kommet til enighet om en budsjettavtale som skal gi Trump litt penger til å styrke grensen mot Mexico, og at Trump har åpnet for å utvide fristen for «våpenhvile» i handelskrigen. Når det kommer til budsjettavtalen, har kongressen kommet frem til et mye lavere beløp enn det Trump ba om. Han har uttalt at han ikke er fornøyd med avtalen, men samtidig at han vil unngå en ny «shutdown». Det som gjenstår for at avtalen skal gå i boks, er at presidenten signerer, hvilket han har en frist til fredag kveld på å gjøre. Den andre positive nyheten vi har fått handler om handelskrigen, hvor Trump sier at han er villig til å utsette fristen for dobling av tollen på kinesiske varer med opp til 60 dager, om de er nære å komme til en avtale.

Det er vanskelig å si hva som vil skje de neste dagene og ukene, men det virker som markedet synes nyhetene fra USA er positive. Til tross for dette har det kommet overraskelser fra det holdet tidligere, så her er det mye som kan skje fremover.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer