Storebrand lanserer nytt ESG-fond

Storebrands nye fond, Storebrand Global ESG, bytter ut miljøverstingene med mer bærekraftige selskaper. Likevel avviker ikke fondet særlig fra indeks.

Aksjefondet passer kunder som vil ha et bredt globalt bærekraftig fond som følger indeks tett. Fondets forvaltingshonorar er bare 0,4 prosent.

– I dette fondet investerer vi mer i de selskapene som får en høy score i vår bærekraftsrating, og mindre i selskaper som får lavere score. Dermed får fondet en høyere bærekraftsscore enn andre indeksfond, uten at fondets forventede avkastning og risiko endres vesentlig, sier adm.dir i Storebrand Asset Management, Jan Erik Saugestad.

Mer bærekraftig, finansielt like

Storebrand Global ESG unngår å investere i de selskapene som får en lav bærekraftsrating i fondets referanseindeks og vil investere i omlag 900 selskaper. Forventet tracking error er 0,5 prosent. Det vil si at fondets avkastning normalt vil være innenfor 0,5 prosent av referanseindeksens avkastning 2/3 av tiden og normalt være innenfor 1 prosent av referanseindeksens avkastning 95 prosent av tiden.

– Forvalterne velger i stedet å investere i selskaper som finansielt oppfører seg som de ekskluderte selskapene, samtidige som de har en høyrere bærekraftsrating. Dette er grunnen til at vi sier at fondet er indeksnært, sier Saugestad.

Ekskludering er ikke nok

Alle Storebrands fond følger Storebrands standard for bærekraftige investeringer som ekskluderer over 180 selskaper fra konsernets investeringsunivers.

Her kan du kjøpe alle Storebrands fond

– Det er ikke tilstrekkelig kun å utelukke verstingselskapene. Derfor velger vi i tillegg å investere mer i de selskapene som er godt posisjonert i forhold til de globale utfordringene og driver virksomheten på en mer bærekraftig måte, påpeker Saugestad.

Adm.dir i Storebrand Asset Management, Jan Erik Saugestad.
Adm.dir i Storebrand Asset Management, Jan Erik Saugestad.

Adm.dir i Storebrand Asset Management, Jan Erik Saugestad.

Bærekraft og ESG

ESG står for «Environmental, Social and Governance» og kan oversettes til norsk som at vi hensyntar miljømessige forhold, sosiale forhold og god praksis for selskapsstyring.

Storebrand Global ESG fyller gapet mellom indeksfond som bare ekskluderer selskaper og Pluss-standarden, som er Storebrands fossilfrie fond, som vi lanserte i april.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer