Gå til hovedinnhold

Store bevegelser og høy aktivitet i februar

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Store kursbevegelser og høy aksjeomsetning preget februar.  Etter at Hovedindeksen nådde det laveste nivået siden 2013, steg den 11,1 prosent og endte opp 2,1 prosent i februar.

Ikke siden februar i fjor har det vært så høy aksjeomsetning på Oslo Børs. I gjennomsnitt ble det handlet aksjer for 5,0 milliarder kroner hver dag i februar. Til sammenligning ble det handlet aksjer for 4,6 milliarder hver dag i 2015 og 5,7 milliarder kroner i februar i fjor. Aktiviteten var også høy målt i antall handler. I gjennomsnitt ble det gjennomført 113.400 aksjehandler hver dag i februar, sammenlignet med 101.900 for hele 2015.

Selskapenes rapportering av resultattall for fjerde kvartal gjør februar til en travel måned. I tillegg bidro de store kursbevegelsene til den høye aksjeomsetningen.

IT og materialer var de sterkeste sektorene. Opera Software var med på å dra IT-indeksen opp 13,3 prosent, mens Norsk Hydro var viktigste bidragsyter til Materialindeksens februar-oppgang på 10,5 prosent. Energi-aksjene gjorde det også bedre enn Hovedindeksen med enn oppgang på 5,3 prosent for Energiindeksen.

Sjømataksjene hadde også en god måned. Sjømatindeksen ble notert på ny historisk toppnotering og steg åtte prosent i februar.

Telekom og forbruksvarer bremset mest i februar. Telenor dro Telekomindeksen ned 7,4 prosent. RCL trakk ned Forbruksvarerindeksen ned 2,9 prosent i februar.

Aksjeomsetningen måned for måned:

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer