Kl 18.45: #Stimulipakken

European Central Bank annonserte nettopp en stimulipakke var høyere enn den som de lekket i går. $60 milliarder per måned til September 2016. Problemet er at den ikke er “open ended”. Det får markedet til å selge av i Europa, ikke krise enda, men selgere kom på banen da de innså at ECB kanskje måtte tekkes Tyskland med en begrenset pakke. Jeg tror vi skal la selgerne gjøre seg ferdige, og kjøpe dette i ettermiddag eller i morgen. 

I forkant kunne vi se oljeaksjene på Oslo Børs stige kraftig, deretter kom oljeprisen. Tidligere har likviditet fra sentralbankene stimulert råvaremarkedet, og det er kanskje mange som tenker at dette vil være tilfellet også i Europa. Jeg er mer usikker på om dette er en holdbar trade, og husk at det er i bearmarkeder man ser de kraftigste rallyene (shortinndekking). De langsiktige utfordringene for oljeprisen er fortsatt gjeldene. Det første jeg tenker når jeg ser STL opp +2.5%, SUBC +7%, AKSO +10%, PGS +5.5%, er at dette kan være gode salg når støvet fra denne rapporteringsesongen har gitt seg.

Oppdatering kl 18.45: Rallyet i oljepriset feilet med $2 i ettermiddag, og jeg lurer på om kjøperne i oljeaksjene blir sittende med skjegget i postkassen de neste dagene, men her skal jeg hedge meg med å si at jeg har bommet på potensielt fall i snart fire uker.

Totalmarkedet derimot, ser ut til å stable seg fint på bena igjen, og det er tydelig at shorterne løper bakkeløp i kveld, og det kan løfte oss høyere inn mot helgen.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer