Gå til hovedinnhold

Rekordtegning i aksjefond i september!

I september gjorde private fondssparere i Nordnet det største innskuddet i aksjefond noensinne. Totalt ble det nettotegnet fond for 182 millioner kroner, hvorav aksjefond sto for 112 millioner. Dette slår den tidligere rekorden i aksjefond fra februar 2012 på 108 millioner kroner.

Vi ser en klar vridning fra defensive rentefond til offensive aksjefond i september. Av de 10 fondene med størst kapitaluttak hos Nordnet i september var det 8 rene rentefond, ett kombinasjonsfond og ett globalt indeksfond.  Samtidig er de to mest kjøpte fondene bransjefond innen teknologi og bioteknologi. Dette er fond som har hatt meget sterk avkastning hittil i år, men som investerer i selskaper med relativt store kurssvingninger. På ti-på-topp listen over kjøpte fond finner vi også de smale norske fondene Odin Maritime og Storebrand vekst. I likhet med de to overnevnte bransjefondene er dette fond med høyere risiko enn brede aksjefond, men med sterk avkastningshistorikk. For øvrig er det et blandet bilde blant resten av de mest kjøpte fondene, med både et globalt indeksfond og noen rentefond.

Det er tydelig at privatpersoner nå ser mer positivt på utviklingen i økonomien internasjonalt og ønsker å ta mer risiko med sin sparekapital. Kombinasjonen med både rekordvolum inn i fond og en vridning mot mer risikofylte fondsplasseringer bekrefter dette.

De mest nettokjøpte og nettosolgte fondene i september måned:

Mvh//Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer