Oppgang i vente. Krisepakken i USA vedtatt. Brexit-avtalen også i boks

De amerikanske investorene sendte børsene opp julaften etter at politikerne klarte å enes om krisepakken på 900 milliarder dollar. Når det er sagt, den mye omtalte krisepakken var ventet å bli vedtatt, derfor ble kursutslagene også relativt små

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,2 prosent i snitt i torsdag.

De amerikanske investorene sendte børsene opp julaften etter at politikerne klarte å enes om krisepakken på 900 milliarder dollar. Når det er sagt, den mye omtalte krisepakken var ventet å bli vedtatt, derfor ble kursutslagene også relativt små. Visa (+1,7%) og Intel (+1,1%) gjorde det best blant Dow-30 selskapene, mens Boeing (-1,2%) og Salesforce (-0,7%) gjorde det dårligst. Dow Jones indeksen er for øvrig opp 5,8 prosent i 2020, mens den teknologitunge Nasdaq indeksen er opp over 42 prosent i samme periode.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt mandag morgen.

De asiatiske børsene steg noe i natt, dog på svake volumer. Det kinesiske gigantselskapet Alibaba, som kontrolleres av Kinas rikeste Jack Ma, var i fokus mandag. Selskapets aksjer er ned over 16 prosent siste to handelsdager på rykter om mulig brudd på konkurranselovgivningen i landet.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51 dollar per fat, opp 0,6 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,6, mens 30-års renten i USA ligger på 1,69 prosent.

Enighet om den amerikanske krisepakken, samt enighet mellom EU og Storbritannia om Brexit-avtalen, har løftet oljeprisen noe for forrige ukes nivåer. I tillegg har oljelagrene i USA falt tilbake siste uke, ifølge ferske tall. I sum er dette positivt verdens finansmarkeder, inkludert oljemarkedet. Smittetallene i USA og Europa derimot, fortsetter å stige, noe som legger en stor demper på den generelle stemningen. Forhåpentligvis vil smittetrenden snu i takt med utrullingen av vaksinene fra Pfizer (-0,5%)/BioNtech (-3,1%) og Moderna (-5,3%).

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer