Morgenrapport Torsdag

Rentene steg i går, og dollaren styrket seg. Det var rett og slett fordi FOMC referatene pekte på at noen FED guvernører argumenterte for å bremse obligasjonskjøpene. Man kan bli svimmel av mindre, men kortsiktige aktører tolker ordlegg og de små detaljene for å mene noe om når FED skal skru igjen kranen. Hadde det vært reell frykt for et stort og ukjent policyshift, så hadde markedene falt mye mer. Jeg er ikke nervøs, for politikken til FED er kommunisert på best mulig måte, med størst mulig åpenhet. Det betyr at ingen skal i teorien bli overrasket når de kjøper obligasjoner for $75 milliarder i måneden i stedet for $85 milliarder. Babysteps.

Styrkelse i dollaren, gir svekkelse i YEN kursen, og det er akkurat hva myndighetene i Japan prøver å få til på egen hånd. Det fører til at Nikkei indeksen steg +1.9% i natt, mens de andre asiatiske børsene faller.

Senere i dag kommer produsentprisindeksen (14.30) og Philadelphia FED (kl 16).

 

-/ HOS ECB DISKUTERES det nå negative renter hos sentralbanken. Det betyr at banker må betale 0.1% for å få lov til å ha penger hos ECB, kontra å motta en liten rente. Ideen er at ECB ønsker å presse bankene til å bruke kapitalen andre steder for å få fart på økonomien.

-/ I GÅR STEG tørrbulkratene igjen. Jeg skrev på bloggen om et skifte i kurven høyere, og BDI indeksen viste økning. Capesizeindeksen steg $1000 til $18684. Dryships var en av få aksjer jeg følger som steg på Wall Street i går. Nå får vi se om det kommer kjøpere inn i JIN, GOGL, DS Norden eller Western Bulk.

-/ TIL TROSS for glissent marked i går, var Norsk Hydro en av få OBX aksjer som faktisk var opp. Den stengte 26.09 kroner, og fortsetter den å stige i dag får jeg større tillit til at vi ser 27 kroner igjen. Den står i mot salgspress fra tegnere på 25 kroner, og den står i mot nedgang i totalmarkedet.

-/ PETER HERMANRUD har vært bearish eiendomsprisen de siste 5-7 årene, men nå tar andre økonomer til motmæle. DNB, Sparebank1 gruppen og Eika gruppen, mener boligprisene har flatet ut, men vil vise vekst igjen neste år. DNB mener det først kan falle 1.5% i 2015. Min erfaring med boligpriser og økonomien generellt er at det er veldig vanskelig å si noe fornuftig om prisutvikling 2 år++ frem i tid. Det eneste vi må forholde oss til er at det nå er mer trolig med rentenedgang neste år, enn oppgang. Rett og slett fordi ECB har satt ned renten og farten i norsk økonomi bremser.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer
Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert