Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.36%  Shanghai +1.16%  S&P500 +0.47% DAX futures -0.21%Ett skritt tilbake og to skritt frem ser gjeldende ut for markedet fortsatt. God og bred oppgang på OSEBX, men kun Telenori rødt blant de mest omsatte.
Samme tempo ellers i Europa, med unntak av Belgia og Tyrkia, men hvem bryr seg om dem?
Ny dag, nye topper i USA. Fed hadde ingen store nyheter gjemt i referatet fra forrige rentemøte, så da var minste motstandsvei opp.
Asia handler mer blandet, hvor Japan og fastlands Kina er de oppsideproenterte indeksene i regionen.
Retail sales fra UK, ECBs rentemøte refererat, samt jobless claims, philly fed og oljelgaertall fra USA er dagens makro.Yenen tok et dypdykk utover kvelden igår, noe som normalt sett ville skjedd sammen med kursfall i aksjer. Markedet virker derimot mer å prise inn ytterligere pengetrykking fra BoJ da landet ser ut til å gå inn i lockdown og resesjon som følge av koronaviruset, og må leve på sentralbankens kunster (i enda større grad enn tidligere) frem til bedriftene kan starte opp for fullt igjen.

En reell halerisk med koronaviruset er stor mangel på varer globalt, og påfølgende høy inflasjon gitt kjøpekraften forholder seg nogenlunde lik på kort sikt, også kjent som stagflasjon.
Forventningene om høyere inflasjon vises klart i de fleste aktivaklassene om dagen.
Mangelen på deler fra KIna vil manifestere seg i langt større grad i det korte bildet, og visibiliteten for når oppstart i Kina vil skje er fortsatt dårlig.

Jaguar Land Rover gikk så drastisk til verks at de fløy ut av Kina med kofferter fulle av essentielle deler for å holde fabrikkene i UK operative ett par uker til.Moodys slenger en liten brannfakkel inn i High Yield og junk obligasjonsmarkedet.
Det har aldri vært så mange utstedte obligasjoner med den svakeste investorbeskyttelsen.
Noe som igjen betyr at hvis ting går til helvete så vil langt færre investorer være i en posisjon hvor de kan få tilbake deler av kapitalen sin. 

Prisingen av HY obligasjoner er naturlig nok også på rekordnivåer.


God timing er det også at Michael Milken, The Junk Bond King, ble benådet på tirsdag av Trump.I det som ble en litt utilsiktet negativt vinklet morgenrapport, så er det viktig å bryte opp med litt positivitet.
Rakettgrafen over er passende nok tilhørende romfartsselskapet Virgin Galactic!
Kursbevegelsen her setter nesten Tesla i skyggen, som forresten satte ny rekord igår, og driveren bak den vanvittige bevegelsen ser ut til å være en bonanza av kjøpsopsjoner, av ingen andre ringere enn retail kunder.
Siste nytt fra selskapet er kun at de reallokerer et av romskipene til New Mexico for sistefase testing.

Hvorvidt det er bare generell FOMO, eller genuin posisjonering mot romkapløpet mellom Branson, Bezos og Musk (Virgin er eneste av de tre som er børsnotert) er ikke godt å vite, men det er lett å bli sittende med en følelse av at nå som 10års grafene kun går tilbake til 2010 så er det en del ferske investorer som hverken har sett hva som har skjedd før i historien, ei heller kjent på en skikkelig drawdown.


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer