Morgenrapport Torsdag

Nikkei +0.06%  Shanghai -0.41%  S&P500 +0.65%  DAX futures +0.00%

Les gjerne Rystad Energy sitt innlegg om Equinor og vindkraftprosjektet Dogger Bank. Dette er det største prosjektet for Equinor frem til 2026. Ikke rart de spratt champagnen da de ble tildelt oppdraget.

Av alle merkverdige bevegelser i dette markedet, steg børsene på Wall Street gjennom gårsdagen etterhvert som Trump og republikanerne gikk på offensiven. Han offentliggjorde samtalen med den Ukrainske presidenten, der det absolutt ikke var noe press eller forslag om å yte tjenester for pengestøtte eller militærhjelp, som pressen hevdet tidligere uken. Det var en enkel forespørsel om å etterforske er korrupsjonsanklage som hadde ligget der lenge. Med tanke på den massive støtten som blomstret opp på republikansk side, er det utelukket at en riksrett prosess fører frem. Jeg bommet i mine antagelser.

Hva står vi tilbake med nå? Et markedet som er på full fart inn mot slutten av en måned og et kvartal. Ny handelsavtale med Japan, og hvis dere hørte på Trump sin pressekonferanse i går skal det komme flere kinesiske delegasjoner til USA de neste dagen -” They want to make a deal”. Disse faktorene telles på den positive siden. Svak oljepris, svakere vekst og stor sannsynlighet for at kineserne reiser tilbake uten handelsavtale, teller i den negative kolonnen.

Borr Drilling deiset ned under 50 kroner igjen, etter “nesten” å ha nådd prismålet jeg satt på 70 kroner. Mye er avhengig av oljemarkedet frem over, men min investeringstese var at Tor Olav Trøim har mange verktøy i kassen som han enda ikke har brukt.

Det kommer bøker, det kommer filmer og serier, men først skal vi kose oss med god journalistikk om $50 milliarder IPO’en WeWork som gikk i vasken på spektakulært vis. Ikke bare måtte gründeren barbere bort 75% av verdien mens han var på roadshow, han endte med å trekke seg. Softbank er “underwater” på forrige investering i selskapet, men den store stygge ulven er selvfølgelig JP Morgan som har rådgitt WeWork og Softbank i mange år. (New York Times, ikke betalingsmur)

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot


Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer