Morgenrapport Torsdag

Nikkei +1.00%  Shanghai +0.20%  S&P500 +0.72%  DAX futures +0.45%

Frykten er borte og grådigheten har tatt over. De amerikanske indeksene har skutt i været 0.3-0.7% de siste tre minuttene av handelssesjonen to dager på rad. Det kan indikere at det er større kjøpsordre i markedet som ikke er ferdige. Husk at volumet er størst i begynnnelsen og slutten av børsens åpningstid. Det betyr at hvis du skal kjøpe store volum, må du delta i disse periodene. En kraftig stigning på begynnelsen og slutten blir derfor et mer pålitelig tegn på hvordan de store aktørene er posisjonert, enn bevegelsen intradag.

Senere i dag er det siste gang vi hører fra Mario Draghi i hans egenskap som ECB sjef. Erstatteren er på plass i slutten av oktober. Det er også ventet at han er mer duete i dag, da GDP veksten i eurosonen har falt hvert kvartal i inneværende år. Nå kan det være på tide med nye stimulitiltak… tro det den som kan.

BORR Drilling steg til 64.80 kroner i går. Det er en kraftig opphenting siden august, der den handlet på 44.80 kroner på det laveste. Dette er et av de mer spenstige aksjene innen sektoren, fordi den er såpass giret. Mitt syn var at selv om de har mye gjeld og opererer i et volatilt marked, så gir eierskapet til Trøim en form for sikkerhet. Han her vært i uvær tidligere, og har masse verktøy i kassen hvis det skal oppstå problemer. Da var det ikke vanskelig å plukke denne på billigsalg.

Senere i dag skal jeg til Microsoft, der de skal presentere et samarbeid med en norsk blokkjede satsning kalt Hubii/Nahmii. Dette er en global lansering av et skaleringsverktøy, som løser mange av problemene kryptovaluta har i dag med antall transaksjoner og kostnader. Norwegian Block Exchange skal også opp på scenen og snakke om samarbeidet med Hubii/Nahmii. Hvis dere er i Oslo, meld dere gjerne på eventet her.

Arcane Research lanserte i går sin omfattende ukentlige analyse av kryptomarkedet, som frem til nyttår er gratis for alle. Jeg anbefaler dere å ta en kikk på denne rapporten. Analytiker Bendik Schei har jobbet med denne rapporten i flere uker, og har gjort noen skarpe observasjoner underveis. Jeg har lest mange slike rapporter gjennom min karriere, men denne er presis og lesevennlig på en ekstraordinær måte.

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
12.09.2019 09:11

Hvordan kan man posisjonere seg best for å investere i Hubii/Nahmii?