Morgenrapport Torsdag

Nikkei -0.66%  Shanghai +0.46%  S&P500 +0.58%  DAX futures -0.39%

Forsiktig positiv dag her hjemme, men den sterke oljeprisen har enda ikke materialisert seg i de respektive aksjene. På kontinentet var markedet enda mer fremoverlent, og markedet har rettet opp fallet fra mandagen allerede. USA gikk raskt tilbake til normalen, med Nasdaq som toget videre 1,4% upåvirket av den tiltagende handelskrigen.
Nikkei faller i underkant av 1% etter at de vurderer å nedgradere sine egne utsikter. Handelskrigen har slått hardt ut på eksporten, og MVA økningen ser ut til å bli utsatt igjen. Kinesiske indekser handler dog forsiktig opp.
Tale fra Bubas president, italiensk KPI, handelsbalanse og eurogruppemøter i EU, samt byggetillatelser, jobless claims og Philly Fed manufacturing fra USA er dagens makro.

Ved siden av en tiltagende handleskrig med Kina så blusser konflikten mellom USA og Iran opp igjen.
Etter mandagens sabotasje mot flere tankskip ved en av Saudis største havner, så ble droner brukt på tirsdag til å sette en vesentlig rørledning ut av spill.
Saudi har nok av interne problemer og tilhørende fiender, men at droner brukes for å treffe det svakeste punktet på en rørledningen som sørger for at mindre olje fraktes gjennom Hormuzstredet virker litt for soffistikert for en gruppe sure nomader.
Iran støttede gerilja grupper rapporteres også å flytte raketter nærmere amerikanske mål i Irak, noe som fører til at både amerikanske og allierte tømmer ambassader og andre støttefunksjoner.
Frontline, og resten av sektoren nyter godt av denne uroen. Det var jo under Iran/Irak krigen at Fredriksen virkelig startet å tjene gode penger.

Denne uroen kombinereres med en enorm omveltning i bunkersmarkedet når vi nærmer oss implementeringen av IMO2020. Oljesanden i USA er en av oljene som har lavest svovelinnhold, og raffineriene i den meksikanske gulfen er de som er best speccet for lavsulfur bunkers.
BCG skriver i sin nye rapport at IMO2020 kan skape bølger i flere år fremover.

WeWork, som i det stille sendte inn IPO papirer rett før nyttår, sitter fortsatt på hendene i forhold til å notere seg. Selskapet med verdi på mellom $40-50mrd og en rakettlignende vekst har ikke fått noe økt selvsikkerhet etter å ha sett både Lyft og Uber feile grovt på sine noteringer. Sammenligninger kan trekkes mellom Uber og WeWork når det gjelder både enorm vekst, men også tilsvarende god evne til å brenne kontanter. WeWork har planer om å fullføre sirkelen ved å nå gå inn mer på eiersiden av byggene de selv leier, og har allerede kommitert snaue $3mrd til dette prosjektet.

Beyond Meat satte, som nevnt forrige uke, rekord på beste notering siden finanskrisen.
Selv uroen i markedet rundt handelskrigen har ikke stoppet de falske hamburgerne i å stige videre.
Gårsdagens nye 9% var visstnok drevet av at kjeden Tom Hortons (4 800 lokasjoner) skal teste ut deres falske pølser for frokostserveringer. Ryktene om at McDonalds vil se på Beyond sine hamburgere for å konkurrere mot Burger Kings Impossible Whopper svirrer fortsatt.
Prisingen er nå på euforiske nivåer, noe markedet også har registrert.
43% av aksjens flyt er nå lånt ut til shortere, og aksjen er nå på topp 20 av de mest shortede aksjene i USA.
Med en mcap på drøye $5mrd så kan denne aksjen like mye fly videre på skvisen, som å falle som en sten tilbake til IPO kursen på $25.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer