Morgenrapport Torsdag

Apple var ned -10% i etterbørshandelen, og det til tross for tall som kom marginalt under forventningene. Blir du bearish selskapet hvis de leverer topplinje på $54.5 i stedet for $54.9? De guidet neste kvartal på $41-43 mot ventet $45. Vekstcaset er kanskje over, men sunn cash fortsatt vil bremse fallet. La aksjen riste fra seg i dag, men i mine øyne er det en stor kjøpsanledning. Husk at aksjen allerede har falt $200.

Det “rulles opp” en skandale rundt NIBOR i Norge, der det sås tvil om kvaliteten på renten. Seks personer har ansvaret hver dag for å gi estimater til renten, som bestemmer mange av boliglånene her i landet. De som gir input er Nordea, Danske, Handelsbanken, SEB, Swedbank og DNB. Det burde være sikkerhetsmargin nok til at man ikke koordinerer estimatene. Eller sagt på en annen måte, hvis alle de seks bankene, som “er” finansmarkedet i Norge bestemmer seg for å samarbeidet, er vi i like store problemer i andre markeder enn renter.

YARA sliter med 300 kroner, og det til tross for at UREA prisen i går ble omsatt på $405 per tonn. Aksjen er kanskje verdt en kikk på 295-297 kroner, selv om den har vært sterk i Januar. UREAprisen stiger før høysesongen begynner. Det er bullish, og svært trist for de som har løpt rundt med et shortcase i Desember.

Brasil bekrefter ellevte lisensrunde, som blir stadfestet 14-15 mai. De øker også arealet, noe som vil gi en ekstra boost til seismikkselskapene. Husk at utvikling, seismikk, subc osv. vil bli etterspurt ved åpning av nye havområder, og selv om denne lisensrunden har vært ventet, trenger markedet en fast dato å forholde seg til. I politikken kan alt skje.

Nedturen fortsetter i finans. I går hørte jeg at Barclays kutter nye 20%. Det vil si; kutter nye 20% i dag.

Emailen min har gått i krøll igjen, så det blir ingen utsendelse i dag.

 

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer