Morgenrapport Torsdag


Nikkei -1.17%  Shanghai +0.78% S&P500 +1.09% DAX futures  +0.30%

Gårsdagens rally løfter S&P500 3% fra bunnen på mandag. Har man tålmodighet nok, kommer mulighetene til deg.  Nå mener en annerkjent strateg fra Fundstrat at vi kommer til å blåse høyere frem til jul, nærmere bestemt 10% oppgang de neste to månedene. Han har prismål på 3025 på S&P500. Er det ikke mye bedre å være bullish? 

Da hjelper det at UK mest sannsynlig har kommet til enighet med EU om markedstilgang for finansbransjen (over 10% av UK sin BNP). Disse meldingene kommer i rykk og napp, men det er fremdrift som betyr at de kan komme i mål før mai neste år.

-/ GAMBLING BRANSJEN har derimot ikke fått en avtale enda, noe som fikk britiske William Hill til å kjøpe svenske Mr. Green i går. De trenger en base i et EU land, og da var det like greit å kjøpe en vekstkomet med alle lisenser i orden. William Hill har hovedbase på Gibraltar, et lite kongedømme som forlater EU sammen med UK. Det er åpenbart gode tider innen gamblingbransjen. Cherry AB, der Morten Klein fortsatt har 20% eierandel, overrasket med gode kvartalstall i går og aksjen gikk rett opp i all time high på 72 svenske kroner. Vår hjemlige GIG har halvert seg siden mai måned, noe som kanskje kan by på en mulighet. En mini-trigger vil være at de vinner over Halvard Flatland i retten. Lol

-/ BOLIGANALYTIKER Mari Mamre hos NyAnalyse har skrevet en veldig lærerik og god artikkel om utfordringene rundt boliganalyse og prissetting. Kort fortalt svinger boligmarkedet mye mer enn de underliggende driverne, og det vil være naivt og tro at dette ikke vil skape store usikkerhetsmomenter. Å presse ikke-lineær volatil boligprisvekst inn i en stabil lineær verden!

-/ PASS PÅ tax-free kvoten, nå kommer roboten for å ta deg. Tre europeiske land skal nå teste ut en AI løgndetektortest for alle som passerer grensene i Ungarn, Hellas og Latvia.Det er en robot som er programmert til å oppdage løgn gjennom analyse av 38 mikrobevegelser vi mennesker kan gjøre når vi lyver. Blinker det rødt blir en menneskelig grensekontrollør tilkalt. Målet er å stanse smugling.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer